Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Propuštěná Škrlová je pod dohledem úřadů: Nespustíme z ní oči!

Autor: op - 
23. února 2012
22:58

Bizarní postava kuřimské kauzy Barbora Škrlová (37) je už po propuštění z vězení pod dohledem úřadů. Z věznice, kde si odpykala čtyři roky z pětiletého trestu, ji pustili 8.února. A o pár dnů později se přihlásila probační a mediační službě (PMS). Když poruší podmínky, půjde zpět za mříže!

Probační služba bude na tyranku, která měla podíl na nelidském trápení nezletilých chlapců a vydávala se za jejich třináctiletou sestru, dohlížet sedm let.

Barbora Škrlová se dostala podmíněně na svobodu jako první ze šesti odsouzených v kauze Kuřim. Další obžalovaní včetně jejího bratra Jana Škrly dostali tresty od pěti do deseti let.

„Pachatelka se nám už přihlásila. Bude s ní asi víc práce, jelikož se hned po propuštění obrátila na psycholožku. Zpočátku by se probačnímu úředníkovi měla hlásit jednou týdně, později jedenkrát za 14 dnů,“ upřesnil regionální šéf PMS Pavel Krpata.

Ukrývá se na neznámém místě

Škrlová, která se skrývá na neznámém místě zřejmě v Brně nebo na jižní Moravě, musí úředníkovi nahlásit, kde bydlí a umožnit mu vstup do obydlí.

„Dokládá také zdroj obživy a zaměstnání, přičemž probační úředník tyto informace ověří. Pokud by pachatelka podmínky dohledu neplnila, soud může rozhodnout, že se vrátí do vězení!“ zdůraznil Krpata.

Každých šest měsíců pak podle něj napíše probační úředník zprávu soudu, jak Škrlová plní podmínky dohledu.

Není ale jasné, čím se bude obrýlená žena živit. Její kamarád Michal Říha, který ji odvezl z vězení, sdělil jen to, že Barbora by chtěla komponovat hudbu.

Vydávala se za dívku i školáka!

Vystudovaná hudební skladatelka Barbora Škrlová (37) je nejpodivnější postavou kuřimské kauzy. V roce 2007, kdy bylo otřesné týrání dvou bratrů odhaleno, totiž hrála jejich třináctiletou sestru Annu Jervinen, ačkoliv jí tenkrát bylo už 32 let a nebyla jejich příbuzná!

Skončila tehdy v Klokánku, odkud s pomocí přátel z podivné sekty – vedené jejím otcem Josefem Škrlou – uprchla do Skandinávie.

Tam se s holou hlavou vydávala za třináctiletého Adama Fahrnera! Z norského Osla se pak v lednu 2008 vrátila do Brna. I tehdy svírala v náručí plyšáka a dětskou knížku.

Shelby16 ( 25. února 2012 23:21 )

Škrlová to je velký případ pro Dr. Chocholouška Je to debil od pohledu...

barbatus ( 25. února 2012 17:01 )

Kdyby si v Blesku přečetli poslední Reflex, napsali by asi trochu jiný článek. Už i psychiatři připouštějí, že je Škrlová duševně nemocná a byla obětí těžké manipulace. Bydlí u svého kamaráda v Brně, žádné schovávání.

dfghjk ( 24. února 2012 12:14 )

O obživu se starat nemusí, každé médijum jí rádo a dobře zaplatí za jakoukoliv exkluzivní informaci o sobě. Jen je důležité, Barčo, abys jinak zůstala před médiji absolutně skryta! Zdarma se prostě o tobě nesmí dovědět vůbec nic! Uvidíš, že pak ti bude stačit, když třeba jednou za měsíc někam pošleš informaci jako např. "dnes jsem v 9:47hod. dvakrát uprdla" a budeš mít peněz jako želez. Přeji ti mnoho zdaru a o budoucnost se nestrachuj.

kamcerka ( 24. února 2012 10:34 )

DOBRÝ

kamcerka ( 24. února 2012 10:33 )

Aby to nebyla héééérečka. Už to několikrát potvrdila. Jen abychom se nedivili.

Zobrazit celou diskusi