Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Beruška otravu přežila: Jiní psi to štěstí neměli

Tereza Šalounová s fenkou Beruškou, která pozřela otrávenou návnadu. Léčí se dodnes
Tereza Šalounová s fenkou Beruškou, která pozřela otrávenou návnadu. Léčí se dodnes  (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: Jana Ulrichová - 
23. února 2012
12:28

Travič, který pohazuje návnady v okolí Házmburku na Litoměřicku, děsí tamní obyvatele. Pozřela ji i fenka Beruška Martiny Šalounové ze Slatiny. Naštěstí přežila, lečí se ale dodnes. Jiní psi ale tolik štěstí neměli.

„Byli jsme minulý týden sáňkovat. Psy máme vždy na vodíku, tentokrát jsme je ale pustili, aby mohli běhat za sáněmi,“ vsvětlila Martina Šalounová, jak se fenka k návnadě dostala. „Beruška běžela napřed. Když byla na kopci, zahlédla dcera, jak něco rychle zhltla. Účinkovalo to rychle, domů už jsme ji museli nést,“ dodala. Fenka se nejdříve začala třást, silně slinila a nakonec nemohla ani na nohy. Veterináři, který ji hospitalizoval, se podařilo dostat ji z nejhoršího. Ani po týdnu ale není ještě úplně fit, stále musí jezdit na injekce.

Jed byl v rybě, návnadu už mají experti

Poté, co se rozkřiklo, že podobných případů je ve Slatině a sousedním Klapý více a nové stále přibývají, obrátili se majitelé psů na policii, která se ale podle nich mohla do případu vložit už mnohem dříve. Nezajistila ani návnadu s rybím masem, jejíž zbytky zůstaly na místě. O to se až na popud třebenického strážníka postarala sama paní Šalounová.
„Chci, aby se tím někdo zabýval. Vždyť to leželo v místech, kde sáňkovaly děti,“ řekla majitelka Berušky. Nijak se přitom netajila, že se jí postup policie zdál laxní. Podle policejní mluvčí Pavly Kofrové evidují policisté čtyři případy. „Návnadu, kterou jedna z majitelek zajistila, jsme poslali na expertizu do Kriminalistického ústavu v Praze,“ uvedla. Dodala, že případ zatím vyšetřují jako poškozování cizí věci. Není ale vyloučeno, že bude překvalifikován na týrání.

t.27 ( 10. března 2012 14:25 )

Nechápu Vaše debilní komentáře!Nevíte skoro nic jak se toto událo a děláte strašně chytrý!!Byla bych zvědavá kdyby se tohle stalo Vašemu psovi, jak byste reagovali. Tato fenka je hodná a poslušná a nikomu by nic nikdy neudělala a za druhý tam žádný cizí lidi nebyli, pač ty děti byly z naší rodiny a fenka byla na ně zvyklá a pro zajímavost byli jsme tam jediný nikdo cizí tam nebyl!!!A pro NBCZ : ty bys potřeboval pěstí, aby sis uvědomil co to vůbec meleš, když nevíš jak vše doopravdy bylo!!

ms86 ( 10. března 2012 14:12 )

pro nbcz. Ty frajírku namachrovanej, vůbec nevíš okolnosti a budeš tady vyhrožovat pěstí a ještě navíc holce...dej vědět kde se můžem sejít a můžeš tu pěstí dát mě....

e.44 ( 23. února 2012 22:13 )

Hele klídek, pokud je fenka mírné povahy a dobře vycvičená, a stále v dohledu majitelky, tak od ní nikomu nic nehrozí ani když je navolno. To jsou rozhodně nebezpečnější agresivní maxipsi, co nemaj žádnej výcvik a svojí paničku stejný váhový kategorie vláčej na vodítku za sebou a ovládaj oni jí a ne ona je. A za další, té otravě se nedá stoprocentně předejít ani s košíkem a na vodítku. Ty travičský hajzlové ty návnady napouštěj svinstvem co je jedovatý i při styku s pokožkou nebo při vdechnutí a navíc to házej i do zahrad a na místa s povoleným volným pohybem psů Je jenom zázrak, že to ještě nestálo život žádné dítě. Já bych těm gaunerům nechala ochutnat ty jejich "mňamky" a byl by od nich pokoj.

Zobrazit celou diskusi