Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zavražděný místostarosta Vytopil: Před smrtí ho zřejmě mučili

Autor: Ondřej Požár - 
21. února 2012
14:46

Zůstanou za mřížemi! Bývalým manželům, obviněným z vraždy brněnského místostarosty Aleše Vytopila (†36), prodloužil soudce minulý týden vazbu o tři měsíce. Kriminalisté tak získali čas na další vyšetřování. Policie se však k ostře sledovanému případu nechce vyjadřovat. Z vyšetřování však unikla informace, že Vytopila před smrtí pravděpodobně mučili.

Politika z ODS podle obvinění usmrtili loni na konci léta exmanželé Filip O. (37) a Radka O. (45). Vytopila údajně zastřelili pistolí s tlumičem u hlavní cesty v pátek 9.září v Mariánském údolí v Brně-Líšni poblíž dvou restaurací, u nichž místostarosta zaparkoval hnědého passata.

Vytopila prý před smrtí surově zbili

Před smrtí nebo po ní ho pachatelé údajně surově zmlátili. „Tělo bylo prý zdevastované tak, že některé kosti se musely pracně sestavovat. Vypadalo to, že ho zkopali nebo po něm snad i dupali!“ uvedl zdroj blízký vyšetřování, který nechce uvést jméno.

Mrtvole, kterou obviněná dvojice zakopala v hájku u Polanky na Znojemsku, navíc chyběla hlava. Ta se dosud nenašla. „Tělo bylo poškozeno,“ řekl k tomu stručně policejní šéf Tomáš Kužel.

Písemný slib místo vazby nestačí

Městský soud v Brně minulý pátek v neveřejném zasedání rozhodl, že obvinění zůstanou ve vazbě. „V případě Filipa O. soud nepřijal písemný slib, jímž chtěl tento obviněný vazbu nahradit,“ upřesnila mluvčí soudu Gabriela Stočková.

A upozornila, že trestně stíhaná dvojice si může proti rozhodnutí o vazbě podat stížnost. Pokud to údajní pachatelé udělají, bude to znovu řešit krajský soud.

Bývalí manželé byli zatčeni 24.listopadu 2011. Týž den policie s pomocí týmu lovců lebek našla tělo oběti na zmíněném místě na Znojemsku.

Podle člověka, který oba obviněné dobře zná, však mohla brutální vraždu spáchat třetí osoba. „Filip s Radkou nejsou něčeho takového schopní. Hlava prý byla oddělena od těla čistě, jako by to udělal nějaký profesionál!“ míní nejmenovaný zdroj.

doktormediciny ( 26. února 2012 18:05 )

Prostitutka Vranská byla také odborně rozčtvrcena. Bylo podezření, že to udělal chirurg

ale.sandra ( 22. února 2012 11:06 )

hofihofi ( 22. února 2012 04:11 )

Aaaa nekteri by si meli precist pameti kata Mydlare, tam je navodu, vcetne lamani kosti a pila na pater podelne. Poucne

gevi ( 21. února 2012 17:39 )

Dobře víte, že nic takového možné není. Aspoň ne v Evropě v jedenadvacátém století.

e.44 ( 21. února 2012 17:05 )

Navíc starý kydy Kromě toho o prodloužení vazby neni v článku jediná nová informace

Zobrazit celou diskusi