Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mládě koně Převalského zemřelo: Ukopaly ho klisny?

V pražské zoologické zahradě v noci na 20. února zemřelo mládě koně Převalského, které přišlo na svět před týdnem
V pražské zoologické zahradě v noci na 20. února zemřelo mládě koně Převalského, které přišlo na svět před týdnem  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, jos - 
20. února 2012
14:17

V pražské zoologické zahradě v noci na pondělí zemřelo mládě koně Převalského, které přišlo na svět před týdnem. Příčina úmrtí hříběte není zcela zřejmá. Podle ředitele mohly mládě ukopat klisny.

Ředitel zoo v Miroslav Bobek v textové zprávě uvedl, že hříbě zřejmě podlehlo vnitřním zraněním. Více informací poskytne zahrada po pitvě.

Hříbě přišlo na svět zcela zdravé. Matka, klisna Jessica, se o něj podle ošetřovatelů dobře starala. Mládě na zdraví neohrozily ani silné mrazy.

Pražská zoo se v chovu koní Převalského, kterého má i ve svém znaku, velmi angažuje. Loni v červnu dopravila čtyři koně Převalského do Mongolska. Další čtveřici koní Převalského plánuje Zoo Praha vypravit do Mongolska letos a mělo by jít o zvířata z různých zemí. Aby bylo možné do volné přírody vypustit víc těchto vzácných koní, rozhodlo se vedení zahrady obnovit chov koní Převalského v aklimatizační stanici v Dolním Dobřejově na Benešovsku.

defakto ( 20. února 2012 21:13 )

Ani nevědeli , že se hříbě narodilo , ted neví proč umřelo , divná starostlivost ZOO !

patrona ( 20. února 2012 20:12 )

škoda

naidka ( 20. února 2012 15:10 )

Klisny ho mohly taky ušlapat nebo zalehnout. Je to příroda.

12356 ( 20. února 2012 14:58 )

 skoda krasneho hribatka

Zobrazit celou diskusi