Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vlna násilí v pražské MHD: Cestující zranili řidiče a revizora

Policisté museli řešit několik případů násilí v pražské MHD
Policisté museli řešit několik případů násilí v pražské MHD  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, ljš - 
28. ledna 2012
15:03

Dvě napadení v tramvaji dnes vyšetřovala pražská policie. Nejprve zaútočil pasažér na řidiče tramvaje ve stanici Sídliště Barrandov, krátce nato napadl cestující revizora na Národní třídě. Hovoří se o dalších čtyřech podobných případech.

Oba napadení byli zraněni. Jednoho z útočníků policisté zadrželi, po druhém pátrají.
První útok se odehrál kolem 08:00 v tramvaji číslo 12, kde jeden z cestujících odmítl vystoupit a zaútočil na řidiče. "Řidič utrpěl poranění obličeje a skončil v péči lékařů. Po útočníkovi policie zatím bezvýsledně pátrá," uvedla mluvčí policie Andrea Zoulová.

Jen o pár minut později řešili policisté podobný incident v tramvaji číslo 22, kde pasažér napadl revizora, který chtěl zkontrolovat jeho jízdenku. Kontrolor utrpěl zranění obličeje a musel být ošetřen v nemocnici. "Policisté agresora zpacifikovali za použití donucovacích prostředků. Útočník skončil na policejní služebně," sdělila mluvčí.

Dodala, že dnes dopoledne pražští policisté zaznamenali v prostředcích MHD i další incidenty. Útoky byly namířeny na revizory, obešly se však bez zranění.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bobina ( 29. ledna 2012 08:53 )

a bude hůř! Bezdomovci se rojí jako včely na jaře a s tou politikou kterou na lidi valí se budou mít dobře cvokaři a exekutoři! HNUS, nedivím se,že tu stále víc lidí páchá sebevraždy,protože tady není právní stát,který by něco pro občana řešil,tady se vše dělá pro zloděje,cikány a zbohatlíky!Ti přežívají v pohodě,slušný člověk skončí bez pomoci na ulici a mnohdy takovou rychlostí,že se ani nestihne bránit!

ladybug ( 29. ledna 2012 03:42 )

tomik007, ty to znáš, že jo? V Canadě nám i kluci furt chodí v šortkách celej rok. A v baseball čepici, což je s kšiltem.

ladybug ( 28. ledna 2012 20:40 )

Tak nevím, my máme hodně bezdomovců v Canadě, ale oni nejezdí ani autobusem ani Metrem. Možná, že my máme obchodní střediska a podzemní průchody, kde si můžou sedět a ohřát se, tak do dopravních prostředků nechodí. Také mají místa, kam si chodí pro jídlo a kde mohou sedět. V Praze musí mít místa pro ně, zvláště v zimě.

kenacz ( 28. ledna 2012 17:39 )

Je to hnus co si tyhle cestující dovolí ,ale nadruhou stranu když tak jezdím tramvají nebo autobusem tak se nedivím ,že toto vzniklo. Venku zima a (smradláci a podobní) si jezdí mhd a ohřívají se. Smrad a jejich přítomnost je mnohdy k nevydržení. Lituji vždy řidiče co musí na konečné většinou tyto individua budit a vyhazovat je. A ještě jedna věc kde jsou sakra ty policajti dělaj machry ,že budou dělat více prohlídek MHD a jsou vidět akorát tak ve vyhřátých autech.

Zobrazit celou diskusi