Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Šokovaná herečka: Prso se mi nafouklo do velikosti hlavy. A pak bum!

Autor: simao - 
27. ledna 2012
15:04

S dalším případem vadného prsního implantátu se svěřila britská herečka a modelka Vanessa Halstead (29). Prso se jí prý nafouklo do velikosti její hlavy a explodovalo! Inspirovalo ji to ale i k pomoci dalším obětem. Šéfa francouzského společnosti PIP, zodpovědné za vadné umělotiny, však mezitím propustil z vězení soud na kauci.

Vanessa Halstead si implantáty nechala voperovat poté, co skončila se závodním plaváním, které prý její tělo ponechalo značně nesymetrické - široká ramena a plochý hrudník se jí nezamlouvaly. Chtěla se prosadit v modelingu. "Ženy však mají implantáty pro řadu dobrých důvodů," poznamenala Vanessa a připomněla i prsní náhrady po rakovinách prsu.

Jenže výrobky firmy PIP se ukázaly být značně nespolehlivé. Pravé ňadro se jí v říjnu 2011 začalo z ničeho nic samovolně zvětšovat. Vyhledala odbornou pomoc a na čas problémy utichly.

Jenže jednoho dne při běhu jí projela nesnesitelná bolest. Prso se ozvalo znovu. Začalo jí natékat, nafukovat se. A když dosahovalo rozměrů její vlastní hlavy, explodovalo!

Pomáhá podobně postiženým

Poté co překonala všechnu bolest a podstoupila rekonstrukční operace, rozhodla se, že bude pomáhat stejně postiženým ženám.  Zřídila proto stránku justice4pipvictims.co.uk, na níž vyzývá ke "spravedlnosti pro oběti PIP". Lidi se snaží vyburcovat i na sociálních sítích.

Lobbuje především za přísnější regulaci plastické chirurgie, aby byli pacienti víc chráněni před těmito hrůznými zážitky. Zveřejněním svého příběhu se také snaží poskytnout odpovědi na ožehavé otázky.

Šéf PIP propuštěn na svobodu

Jean-Claude Mase, bývalý šéf společnosti PIP, byl mezitím dohnán před soud. Policie ho zatkla ve čtvrtek.

Už v pátek se však dočkal propuštění na svobodu - díky kauci ve výši 100 tisíc eur (cca, 2,5 milionu Kč). Obvinění z neúmyslného zabití bylo staženo. "Je to pro něj úleva," řekl jeho zástupce.

V Česku má implantáty od firmy PIP kolem 2000 žen, čtvrtina z nich kvůli rakovině prsu. ČTK přinesla informaci, že "nežádoucí případy" byly u nás zatím tři.

V ČR, Francii a Německu mezitím proběhla výzva k preventivnímu odstranění implantátů od PIP. V opozici proti tomu stojí Velká Británie, která o plošném odstraňování implantátů neuvažuje.

ivoadler ( 30. ledna 2012 14:07 )

Chudinka malá, zrovna tahle si nechala udělat umělý kozy kvůli rakovině! Tu teprve dostane právě kvůli umělejm kozám. Tam kde se tím řeší amputace prsu kvůli rakovině ničehož nenamítám, ale to snad není případ těch holek z bulváru.

hejhej ( 27. ledna 2012 20:21 )

Hloupá móda a riziko zvětšovat prsa.Plastičtí chirurgové to dporučí,proč ne,hlavně ,že jim to sype.Tím nemyslím ženy,které prošly onkologii.Blbé modelky-Mašlíková,Erbová,Mesarošová-o nich by nikdo nevěděl,prezentují se jen silkony.

zelena.karkulka ( 27. ledna 2012 19:14 )

na věšáky stačí pushapka,ne?

zelena.karkulka ( 27. ledna 2012 19:13 )

měla to natočit na video,mohla se proslavit

vary ( 27. ledna 2012 17:54 )

Ještěže ti nevybouchla hlava ty krávo, jenže to byse v tvym případě niic nedělo.

Zobrazit celou diskusi