Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Internetový pirát Dotcom: 201 cm, 162 kg, 10 miliard škody, 55 let vězení

Autor: šim - 
23. ledna 2012
16:59

Luxusní auta, jachty, sexy holky, divoké party, miliony na účtech, falešné identity, pasy na jiná jména, 201 centimetrů a 165 kilo. Tak to je největší internetový pirát všech dob. Kim Dotcom Schmitz byl zatčen na Novém Zélandu a hrozí mu až 55 let vězní. Zůstává ve vazbě, protože hrozí, že uprchne. „Neuteče, vždyť je nepřehlédnutelný,“ horoval za něj právník. Marně.

Sobotním ránem (novozélandského času) skončilo nebe na zemi největšího internetového piráta Kima Dotcoma Schmitze a začalo peklo. Bylo

6:45 ráno, když policie vrazila do domu. Dotcom se zabarikádoval v bezpečnostním pokoji, který navazoval na jeho ložnici, a ozbrojil se brokovnicí s upilovanou hlavní.

37 let mu bylo, když ho zatkli. Narozeniny měl hned druhý den. Právě narozeninovou oslavu policie využila k jeho zatčení. Přišli si pro něj brzy ráno po mejdanu. Tušili asi, že Dotcom bude po opulentním mejdanu tak trochu mimo provoz.

76 policistů bylo zapojeno do akce.

201 centimetrů Dotcom měří.

162
kilogramů váží. Proto se podle Dotcomova obhájce nemůže stát, že by ho někdo na letišti přehlédl, kdyby chtěl náhodou prchnout ze země. Tím argumentoval u soudu, který rozhodoval o jeho vazbě. Soudce byl naštěstí při smyslech. Majitel několika letounů by běžnou linkou prchal asi sotva.

2 občanství, které Dotcom má. V Německu se narodil jako Kim Schmitz, pas má i finský. Nad jeho sídlem vlála finská vlajka. Trvalé bydliště má však na Novém Zélandu a v Hong Kongu.

2005 je rok, kdy založil stránky Megaupload.com, kvůli němuž přišly filmové a hudební společnosti o miliony dolarů a díky němuž měli k hudbě a filmům zdarma lidé z celého světa.

230 000 korun platil měsíčně za pokoj v hotelovém pokoji v Hong Kongu, kde byla hlavní kancelář Megauploadu.

240 000 korun dal jen za zakázkový žebřík do vnitřního bazénu, který se nacházel vedle koupelny, vybaven byl podvodními reproduktory a napájen byl pramenitou vodou z dovozu.

46 milionů korun je hodnota aut, které policie Dotcomovi při razii zabavila. Mezi úlovky byly nejluxusnější mercedesy, růžový Cadillac z roku 1959 či Rolls-Royce Phantom Coupé v ceně téměř osm milionů korun. SPZ na jeho autech nesly nápis například Bůh, Mafie, Hacker, Vinný, Policie, Kimcom nebo Sjetý.

150 milionů uživatelů mělo na stránkách Megauploadu registrovaný účet.

500 milionů korun má hodnotu Doctomovo rozlehlé sídlo v novozélandském Coatesville, asi 24 km vzdáleném od Aucklandu. Je to jedno z nejdražších obydlí na ostrovech. Příjezdovou cestu lemují palmy. Rozlehlý pozemek hlídají sochy žiraf, které stojí na vršku.

820 milionů korun Dotcom vydělal jen za loňský rok.

2 miliardy korun za posledních pět let registrovaní uživatelé Megauploadu nalili na účty Doctoma prostřednictvím internetového platebního portálu PayPal.

3,5 miliardy korun – tato sumička představuje celkovou hodnotu majetku Dotcoma a zaměstnanců jeho Megauploadu. Zahrnuje auta, nemovitosti, letadla, bankovní účty, umělecké předměty nebo obří televizní obrazovky.

10 miliard korun – na tolik se odhaduje škoda, kterou Megaupload způsobil nahrávacím a filmovým společnostem.

A 55 let mu za všechny jeho zločiny hrozí. Vyseká ho z toho trojice nejostřejších právníků?

sakra ( 24. ledna 2012 09:31 )

Kolik let by asi dostal u nás? Dostal by vůbec něco, alespoň podmínku???

vaclavthekral ( 24. ledna 2012 00:54 )

Co je ale pro nas Cechy lichotive, ze vsechno platil v korunach...ale moment, jsou to ceske koruny, nebo norske nebo svedske? Jak to vlastne je na tom Novem Zelandu.

kolemjdouci_clobrda ( 23. ledna 2012 22:22 )

civavalinda ( 23. ledna 2012 21:08 )

dost dobry tlustoch ,toho bych chtela za kamarada ,treba by poradil jak vydelat konecne nejaky prachy pak bych koupila neco kde me nevydaji a srala bych na vsechny hlavne na CESKOU REPUBLIKU A TY ZLODEJE !!!!

jahodove_ticho ( 23. ledna 2012 20:03 )

různý rádobyorganizace na ochranu cizích autorských práv okrádají mnohem více a neposkytují za to nic. Je to chytrej frajer

Zobrazit celou diskusi