Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Koncentrák pro Korejce, kteří netruchlili pro mrtvého vůdce

Autor: šim - 
11. ledna 2012
13:42

A je to tady! Po smrti Kim Čong-ila obletěly svět záběry žen, které se kvůli Kimově smrti teatrálně hroutily v slzách. Teď se ukazuje, že dobře udělaly. Ty, kdo netruchlili, čeká až půlroční peklo v koncentráku.

To, že by se smrtí severokorejského diktátora Kim Čong-ila přišlo zlepšení životních podmínek pro tamní lid, v což mnozí doufali, se nekoná. Právě naopak, represe a tvrdé tresty stále trvají. A mají souvislost právě s pohřbem diktátora, který údajně 17. prosince 2011 zemřel na infarkt ve svém legendárním vlaku.

Třídenního pohřbu se účastnily miliony Korejců. Korea do světa vypustila cenzurované záběry hystericky plačících lidí v ulicích po celé zemi. Otázka po tom, zda to celé bylo či nebylo hrané, je na místě.

Ten, kdo viditelně hodně truchlil, udělal jedině dobře. Korejský lidový soud totiž nyní podle informací agentury Interfax vydává rozsudky nad těmi, kteří po smrti diktátora neukázali dostatek emocí a slz. První hříšníci a s nimi celé jejich rodiny už dostali nemalé tresty. Až půlroční vězení v krutých koncentračních táborech.

Vláda vyhlásila amnestie

Děje se tak ve stejném okamžiku, kdy severokorejská propaganda oznámila, že Kim Čong-ilův nástupce Kim Čong-un udělí amnestie. Stane se tak při příležitosti oslav stých narozenin Kim Il-sunga, 70. narozenin jeho syna Kim Čong-ila a nedávno oslavených (datumově nejspíš zfalšovaných) třicetin Kim Čong-una.

Úřady však neoznámily, kolik vězňů bude 1. února propuštěno z vězení. Zřejmě tolik, aby se uvolnilo místo pro ty, kteří půjdou za mříže kvůli netruchlení. V současné době je v severokorejských věznicích za nelidských podmínek drženo až půl milionu obyvatel.

Do vězení kvůli prachu na obraze

Do pracovního tábora nebo do vězení se Korejci mohou dostat mimo jiných absurdních maličkostí také za neutírání prachu z portrétu jejich vůdce, který musí mít každá rodina vyvěšený doma.

„To, že byla vyhlášena amnestie není odměna, ale trest,“ řekl agentuře AsiaNews obeznámený zdroj. „Z toho víme, že není dostatek jídla na příděl, že se situace po smrti vůdce zhoršila. Vojáci jsou čím dál více agresivnější, zejména v provinciích vzdálených od hlavního města. Kim Čong-un chce ukázat, že on a armáda jsou nejsilnější,“ dodal nejmenovaný zdroj.  

boardx ( 18. ledna 2012 01:05 )

§260 trestního zákona

boardx ( 18. ledna 2012 01:03 )

jste debil a dopouštíte se propagace komunismu

jakub-moravec ( 12. ledna 2012 08:53 )

herpes, proslýchá se,že Havel spáchal sebevraždu,proto ho rychle spálili aby se to utajilo. Nepíše se jak spáchal sebevraždu,jestli skočil z výšky na beton,tak byl na sračky.

jakub-moravec ( 12. ledna 2012 08:48 )

Blesk neotiskl "ty svi.ně"

jakub-moravec ( 12. ledna 2012 08:47 )

herpes, není to tak, píše se ta prasata a ty ***, oboji je správné, ta písmenka,nebo ty písmenka. A je správné ta brambora, nebo ten brambor?

Zobrazit celou diskusi