Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zpronevěřila školní peníze. Vyvázla s podmínkou

ředitelkaDana U. se hájila tím, že peníze potřebovala pro vyděrače
ředitelkaDana U. se hájila tím, že peníze potřebovala pro vyděrače  (Autor: Jana Ulrichová)
Autor: Jana Ulrichová - 
15. prosince 2011
21:32

Školní peníze zpronevěřila bývalá ředitelka Mateřské školy Pohádka v Roudnici nad Labem Dana U. (52). U soudu v Litoměřicích za to dnes dostala 2letou podmínku se zkušební dobou na 3 roky. Případ tím ale nekončí.

V dalším samostatném jednání se bude ještě zpovídat za porušování povinností při správě cizího majetku a zkreslování údajů o stavu hospodaření.Podle obžaloby totiž také neodváděla vybrané školné a za zaměstnance neplatila odvody. Škola po ní chce totiž zpět přes 2 miliony korun.

Soud dnes bývalou ředitelku odsoudil za dva neoprávněné výběry, a to ve výši 116 029 a 240 000 korun. Potrestal ji také za přepisování faktur a paragonů.

Peníze potřebovala pro vyděrače

Dana U. oba výběry přiznala. Zároveň dodala, že peníze už vrátila. Hájila se tím, že je potřebovala pro vyděrače. Jejich terčem se prý stala kvůli plánovanému rušení školky v Podluskách, která byla jejich odloučeným pracovištěm. „Vyhrožovali mé rodině. Myslela jsem si, že když jim zaplatím, bude klid,“ uvedla u prvního hlavního líčení s tím, že peníze nosila na záchod do jedné z restaurací, kde je nechávala v odpadkovém koši. Policii ale údajné vydírání oznámila až po odhalení zpronevěry.

Prázdné paragony vyplňovala sama

Přiznala také, že si na prázdné paragony, které dostala v obchodě, sama napsala nákup pracovní obuvi a peníze si nechala. „Udělala jsem to jen jednou. Faktury jsem nikdy nefalšovala,“ řekla. Tomu ale soud neuvěřil. Kromě podmínky jí proto navíc uložil povinnost uhradit částku 46 664 korun za upravené paragony a faktury.

pelagie ( 16. prosince 2011 08:39 )

*** krade a ještě lže, jasně "určitě" ji někdo vydíral..spíše to šlo do rodiny....hanba jí ..... jo a zase pouze podmínka, proč jí nezavřou ???

pgga ( 16. prosince 2011 05:26 )

Welcome to Czech "law".

pgga ( 16. prosince 2011 02:59 )

Ale no tak...Pani se prece "bala"..proto kradla Neuveritelne...

Zobrazit celou diskusi