Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Psi jí roztrhali mámu: Dcera s nimi dál kšeftuje

Provozovatel jimlínského útulku David Kubalík míní, že odebraní psi potřebují dostatek času
Provozovatel jimlínského útulku David Kubalík míní, že odebraní psi potřebují dostatek času  (Autor: Helena Lacinová)
Autor: uá, lac - 
12. prosince 2011
18:07

Jako usmrcení z nedbalosti vyšetřují policisté napadení a zabití starší ženy (+60) smečkou rotvajlerů, k němuž došlo v pátek na Lounsku. Nikoho ale za to zatím neobvinili a možná ani neobviní. Psi totiž nikomu neutekli. Útok se odehrál na dvoře domu, kde žena žila společně s dcerou Pavlínou H. Právě ta zřejmě zvířata vlastnila a nekontrolovaně je množila na kšeft.

„Zatím není nikdo stíhán,“ potvrdil policejní mluvčí Tomáš Krupička. Dodal, že všech 25 rotvajlerů včetně 17 šťěňat stále zůstává v útulku v Jimlíně. Není prý ale vyloučeno, že se vrátí dceři mrtvé ženy, která se už o ně zajímala. Netajila se tím, že má na ně odbyt. Inzerátů, kde štěňata bez průkazu původu nabízí za 5000 korun, je plný internet. Její chování šokovalo i spolumajitele útulku Jaroslava Kubalíka, který zvířata po tragédii z domu odebíral. „Vedle v místnosti měla mrtvou mámu a přitom se ptala, zda si pro štěňata bude moci přijet, že na ně má zájemce,“ popsal nevěřícně.

Psi byli vyhladovělí, žili ve vlastních výkalech

Zvrátit by to mohli ještě pracovníci Krajské veterinární správy, na jejichž popud by policisté mohli psy zabrat. Ani k tomu ale zřejmě nedojde. I když totiž podle Kubalíka žili rotvajleři v mizených podmínkách ve vlastních výkalech a byli vyhladovělí, veterináři zatím týrání nepotvrdili. „Podle inspektorky, která byla na místě, nebyli psi extrémně vyhublí,“ uvedl mluvčí Krajské veterinární správy Petr Pilous.

Tohle je vůdce smečky, která roztrhala matku podivné chovatelky Tohle je vůdce smečky, která roztrhala matku podivné chovatelky | Helena Lacinová

Blesk kontaktoval i dceru mrtvé ženy Pavlínu H., která štěňata na internetu stále nabízí k prodeji. O tragédii ale mluvit nechtěla. „Nebudu se k tomu vyjadřovat,“ řekla pouze.

brrr ( 15. prosince 2011 16:24 )

to by jsi si musel sednout k PC, a podat inzeráty, sami se neudaj, doufám že v tvým příštím životem tě utopěj, primitive!!

brrr ( 15. prosince 2011 16:20 )

tady se aspoň pozná zodpovědný majitel,zodpovědný by to nedopustil s tím by se taky mělo něco udělat, vědomě šířit dědičné choroby ikdyž jsou rodiče chovní by se nemělo!

brrr ( 15. prosince 2011 16:16 )

brrr ( 15. prosince 2011 16:08 )

rozhodně nemáš pravdu, rozhodně je to důležité zda máš psa s PP nebo bez. Jezevčík drsnější a ostřejší?? Jsou sice dost tvrdohlaví, ale rozhodně takovou povahu mít nemají, je vidět že tomu nerozumíš. No hlavně že nevlastníš větší plemeno.

brrr ( 15. prosince 2011 16:01 )

arbacen: zase jenom velký blábol, blbost. Totožním se naplno s barry 3005, z něho si vem příklad. Jsi zaujatý na RTW, nemysli si, že když v Německu musí mít zkoušky, tak u nás jednou nebudou? Budou dělat taky, je to otázka času, a tom právě pořád píšu dokola a dokola a dok......

Zobrazit celou diskusi