Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brutálně umlátil koně, dostal za to podmínku

Autor: jp, šim - 
6. prosince 2011
12:53

Za brutální ubití staré nemocné klisny padl trest. Jan Š. (30), který zvíře střelil do hlavy a pak dobil železným toporem sekyry, dostal podmínku. Musí zaplatit také pokutu 60 tisíc korun.

Souseda Jana Š. zavolala na pomoc zoufalá majitelka koně Kateřina Š. Stará klisna umírala a veterinář neměl čas, aby přijel. Jan Š. však koně utratil brutálním způsobem. Od začátku vyšetřování tvrdil, že použil malorážku a potom zvíře dobil sekyrou. U úterního soudu ale změnil výpověď, prý střílel jateční pistolí. Což potvrdil také soudní znalec.

Znalec z oboru balistiky u úterního stání ale vypověděl, že jateční pistole ani malorážka použita zřejmě nebyla. Jako zbraň se dle jeho nálezu jeví nejpravděpodobnější nástroj podobný hřebíkovačce. Muž tuto verzi ale odmítá a tvrdí, že použil malorážku. Tu měl v nelegálním držení, k čemuž soud při stanovení výše trestu také přihlédl.

Pořízenými rodinnými snímky Kateřina dokládala, že utracenou kobylku Sylvu brala jako členku rodiny a moc ji milovala. Koník nechyběl ani na její svatbě Pořízenými rodinnými snímky Kateřina dokládala, že utracenou kobylku Sylvu brala jako členku rodiny a moc ji milovala. Koník nechyběl ani na její svatbě | Jitka Pecharová, archiv Kateřiny Š.


Podle soudce Pavla Rumla na své verzi obžalovaný trvá proto, aby nevyšla najevo jeho bezcitná krutost, s níž čin provedl. Brutálnímu zabití koně přihlížely malé děti. Dva chlapci vypověděli, že slyšeli výstřel.

Rozsudek zatím nenabyl právní moci, protože odsouzený se ponechal lhůtu na odvolání.

minoslava ( 10. prosince 2011 13:33 )

Ahoj všici.Když jsem před(4 měsíce?)četla článek o Sylvě,tak mě to dostalo!Od té doby sleduji,co se děje.Poslední soud mě utvrdil akorát v tom,že SPAVEDLNOST je opravdu slepá.Svědek "obhajoby!paní starostka obce Heřmánkovice,se zachovala jako "svědek obžaloby".No nezlobte se na mě,ale na otázku("jak by jste popsala ROZDÍL- pana Šimka a pana Školníka?)odpověděla-"pana Školníka znám,a pan Šimek,jakj to říct?Víte on,když svítí sluníčko,tak hází zrdcádka!Nemyslela prasátka pana BOUDY?)NO pomoc!Toto nám dělá STAROSTKU?Všichni občané Heřmánkovic"SPOJTE SE!"ZAMYSLETE SE.PROSIM.PA.Minoslava

sydnicka ( 6. prosince 2011 21:56 )

12356: takze ti co jedi maso(veprove,hovezi...) jsou vsichni vrazi a musi byt potrestani.

12356 ( 6. prosince 2011 17:58 )

Nekdy se lysohlavku nad tvymi vysplechty musim zasmat a dat ti kredit, ze jsi vtipny, ale posledni dobou ti dochazi dech a jsi uz jenom trapny...

lysohlavek02 ( 6. prosince 2011 15:21 )

máš pravdu ..já bych taky radši umlátil nejdřív tebe...

12356 ( 6. prosince 2011 14:30 )

a proc by se nedalo srovnat zabiti cloveka a zvirete. Sahnout na neci zivot, je pro nektere lidi nemyslitelne, pro druhe to neni zadny problem a nevidi rozdil. Osobne si myslim, ze nekdo musi mit opravdu silny zaludek ,aby umlatil sekerou umirajiciho kone. A navic jestli to byl "konak" jak vpisi ve clanku. Ten asi musel velice dobre vedet, ze zvire bude ty rany sekerou do hlavy citit a presto, ze umiral. A uprimne? Ja byt u toho co ten idot provadel s tim konem, tak tomu konakovi tu sekeru vytrhnu a rozmlatim mu jeho primitivni palici! No problem a nazyvej si mne jak chces!

Zobrazit celou diskusi