Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kauza Kuřim: Barbora Škrlová je volná!

Autor: čad, šim - 
29. listopadu 2011
10:56

Barbora Škrlová (37), která byla odsouzena na pět let v kauze Kuřim, byla v úterý havlíčkobrodským soudem podmínečně propuštěna. Státní zástupce se ale odvolal, proto Škrlová, která má za sebou už dvě třetiny trestu, ve vězení zatím zůstává.

O propuštění Škrlové, která si odseděla již dvě třetiny trestu, rozhodla v úterý dopoledne havlíčkobrodská soudkyně Jana Panská. Přijala záruky sdružení Šalamoun, jehož zástupce John Bok přislíbil dohled nad Škrlovou. Propuštění Škrlové je podmínečné na zkušební dobu pěti let.

Ve věznici zatím zůstává

Státní zástupce se ovšem na místě odvolal. Případem se dál bude zabývat krajský odvolací soud v Pardubicích. Barbora Škrlová tak zatím nadále zůstává ve věznici ve Světlé nad Sázavou. „Stále se prezentuje jako oběť celé kauzy. Ve věznici se chová infantilně a staví se do role ušlápnuté holčičky. Přitom je to žena, která má vysokoškolské vzdělání na brněnské JAMU. Nemá však žádnou představu co bude dělat na svobodě,“ mínil státní zástupce Chaloupka a zdůraznil, že je nepřijatelné, aby Škrlová byla z věznice předčasně propuštěna.

John Bok tento názor státního zástupce vzápětí odmítl. Řekl, že Barbora, po té co byla spoluvězeňkyněmi před časem šikanována a pořezána na zádech žiletkou, má nyní ve věznici svoji ochránkyni. „Dokonce jsem musel u vězeňské služby zajistit, aby si Bára už nemusela mýt vlasy jarem na nádobí, ale vlasovým šamponem. Tohle všechno rozhodně nepřispěje k její převýchově,“ tvrdil před soudem Bok. Ten se domnívá, že Škrlová je v věznici tlumena léky.

Rozhodující vliv na podmínečné propuštění Barbory Škrlové na zkušební dobu pěti let, měla podle slov soudkyně Panské, přímluva její třídní učitelky ze střední školy, kterou nyní Barbora ve vězení znovu studuje. O jejím případném propuštění na svobodu by měl nejpozději do měsíce rozhodnout Krajský soud v Pardubicích.

Barbora a Anička

Škrlová v kauze Kuřim hrála roli 13leté Aničky, která žila v rodině Kláry Mauerové, matky týraných chlapců Ondřeje a Jakuba. Ti ji považovali za svou sestru. Spolu s chlapci byla Barbora alias Anička tyransky mučena, zavírána do psích klecí, krutě bita a ponižována.

Manipulovatelná Škrlová se dostala do rodiny Mauerových přes Kateřinu Mauerovou, sestru Kláry, která se s Barborou seznámila během jejích studií na brněnské konzervatoři. Silně ovlivnitelná Škrlová se dostala do Kateřina vlivu. Ta se o ni začala starat jako o dítě, vyřizovala za ni její záležitosti, kamarádkám Barbory namluvila, že umírá na rakovinu. Pak se dostala do rodiny Kláry, kde podstupovala spolu s chlapci mučení.

hadejkdo ( 30. listopadu 2011 19:42 )

Tahle vepřoidní podčubka si zaslouží akorát tak nasekat do konzervy!

gogo ( 29. listopadu 2011 16:08 )

Souhlasím !

01380138 ( 29. listopadu 2011 14:22 )

to si teda moc neposeděla za tu šikanu p.Bok si ji může vzít domu jako operku aby se starala o jeho vnoučata.

joudajoudovy ( 29. listopadu 2011 14:04 )

Co z ni Salamoun dela chudinku, ta je tak praskana, kdyz mohla obalamutit lidi kolem sebe i urady. Jednou devce, jednou chlapec a moc dobre vedela, kdy zdrhnout a jak se v zahranici orientovat. Kdyz prisla k soudu, koukala jak dusevne chora, protoze cekala, ze trest nedostane. P.Bok si akorat dela reklamu, kdyz neprosel na oubucmana. Takove kreatury, ktere sahnou na dite, by za nohy, mely vyset v pruvanu.

gogo ( 29. listopadu 2011 13:05 )

A dnes změnila soudkyně názor.... Za kolik stříbrných ??? To se ani na okamžik nestydí ? Až tato zrůda bude mučit další dítě, doporučuji postiženým rodičům vzít spravedlnost do svých rukou. Protože jinde není... A potrestat nejen zrůdu, ale i toho, kdo ji vypustil z klece...

Zobrazit celou diskusi