Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nahé muslimce hrozí 80 ran bičem i trest smrti

Aliaa Magda Elmahdy (20) svou nahotou zřejmě urazila islám a čeká ji přísný trest
Aliaa Magda Elmahdy (20) svou nahotou zřejmě urazila islám a čeká ji přísný trest  (Autor: arebelsdiary.blogspot.com)
Autor: jos - 
19. listopadu 2011
04:47

Muslimská bloggerka Aliaa Magda Elmahdy (20), která se dva týdny před parlamentními volbami v Egyptě ukázala v rouše Evině, se dostala do křížku s islámským právem. Hrozí jí velmi přísný trest.

Ženská nahota je v islámské kultuře tabu. Studentka umění Aliaa Magda Elmahdyto tabu úmyslně rozkopla, když pod svou nahou fotku napsala: "Moje tělo patří jen mně." Jenže to se možná šeredně plete, už se proti ní totiž šikují skupiny právníků a přemítají, jaký trest si dívka zaslouží.

Skupina právníků už podle egyptského deníku Bikya Masr podala státnímu zástupci podnět, aby prozkoumal její fotky. Stížnost přišla i na jejího přítele Kareema Amera, který je pravděpodobným autorem odvážné fotky.

Aliaa může být souzena za urážku islámu, porušení morálky a také za sexuální přečin. Za ten jí hrozí 80 ran bičem. Za urážku islámu může být potrestána i smrtí, to ale právníci nepředpokládají.

"Nová egyptská ústava zachová staré islámské zákony. Chceme, aby byli na bloggerku a jejího přítele použity," uvedl Ahmed Yehia, který se postavil do čela rozhořčených muslimských právníků. Yehia je přesvědčen, že dívka svou fotografií šíří obscénní ideologie.  

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dfghjk ( 21. listopadu 2011 11:09 )

Jen se tu příliš nečertěte, píše se tu o nahé holce, ale na fotkách nahá není, pipinu má zakrytou, protože i v svobodné a demokratické společnosti existuje zákon, že pipina se ukazovat nesmí. A když ho médium poruší, taky ho stihne trest. U nás je ovšem dovoleno kozy ukazovat viz oblíbená denní rubrika "Kozy Blesku" s krycím názvem Dívka dne. V Egyptě se ovšem nesmí ukázat ani kozy, prostě jiný kraj, jiný mrav. Ale princip, že na ženské se něco ukazovat smí a něco nesmí, je prakticky stejný u nás jako v Egyptě. Rozdíl je pouze kvantitativní, kvalitativně jsme to samý.

jakub-moravec ( 21. listopadu 2011 03:01 )

ekrane tady je vtip zamíchán do vážné debaty a nelze proto poznat co je co. Pochopitelně žes mě ničím neurazil,vždyť přece já nemyslel si tu ženu vzít,jen jí tím vykoupením zachránit život,pokud by byla odsouzena na smrt.Chápu dobře její situaci a vím přesně proč to udělala(podobně jako Palach). Tam ta tvoje svatba,promiň,ale udělal jsi blbost.Já jsem taky atheista,ale do kostela jít se nebojím,jen čerti se bojí,jsi čert? Nevěřím že jsi atheista,protože já jako atheista, mně kostely nevadí,jsou tam krásné památky a někdy božská hudba.Přeji hezký den

jakub-moravec ( 21. listopadu 2011 02:45 )

je mi vás líto,že nevíte co je to vlastenectví a Palach,Zajíc byli normální lidé a vlastenci a věděli co dělají,ale že to hloupým nedojde...bohužel

jakub-moravec ( 20. listopadu 2011 08:37 )

ekrane,máte zprávu úplně na konci v č.3

jakub-moravec ( 20. listopadu 2011 08:36 )

mumlo,bohužel nevím co je Šluknovský výběžek

Zobrazit celou diskusi