Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dceru (†3) zabil masérský stůl: Před 6 lety přišli i o syna

Saša zemřela v tomto domě pod masérským stolem
Saša zemřela v tomto domě pod masérským stolem  (Autor: Vladimír Benko, jr., Nový Čas)
Autor: šim, vk, Nový Čas, evakk - 
12. listopadu 2011
04:51

„Pomozte, prosím, pomozte!“ ozývalo se zoufalé volání matky Jany Z. (46). Její teprve tříletá dcera Saška v té chvíli umírala pod masérským stolem… Bolest rodičů ze Slovenska je o to větší, že už před šesti lety jim zemřel devítiletý syn Roman na leukemii.

Manželé ze Slovenska nyní prožívají nejhorší noční můru všech rodičů. Už před šesti lety jim totiž zemřel syn Roman na leukemii. S jeho ztrátou se nikdy nevyrovnali. Narození Sašky proto brali jako zázrak. I přesto, že oba měli děti z předchozích vztahů, po společném potomkovi moc toužili.

„Janka měla už po čtyřicítce, když otěhotněla se Saškou. Velmi se na dítě těšili a doufali, že děvčátko bude v pořádku,“ prozradila Novému Času známá páru. Radost jim ale vydržela pouhé tři roky do osudného čtvrtečního dopoledne.

Tragédie se odehrála v suterénu luxusního rodinného domu v bratislavské čtvrti Rača. Zatímco masérka matku, která ležela na stole, masírovala, Saša vlezla pod něj. Dosud z neznámých příčin se stůl spustil dolů a dítě pod ním uvízlo. Matka s masérkou se okamžitě začaly snažit Sašu dostat ven. Marně.

Nikomu se ji nedařilo vyprostit

Vyděšená matka vyběhla před dům a zoufale volala o pomoc. Z nedaleké stavby přispěchalo několik dělníků, kteří zkoušeli dítě vyprostit. „Pracovali jsme na stavbě, když se ozval strašný křik. Vběhli jsme do domu, kde bylo pod konstrukcí masážního stolu zaklesnuté malé děvčátko,“ popsal tragédii pro slovenský deník Nový Čas dělník Jozef. „Vzali jsme nářadí a začali ho vyřezávat. Za chvíli přišel lékař, holčička už ale byla mrtvá. Bylo to strašné,“ dodal smutně.

Přes obrovskou snahu všech se dítě podařilo zcela vyprostit až hasičům, které přivolala sestra Jany. Podle lékaře, který na místě zasahoval, zemřela Sašenka zřejmě na následky udušení. Přesné příčiny zjistí až nařízená pitva.

Matka se po tragédii zhroutila a je v nemocnici. Zdrcený je také Sašin otec Roman (57), který byl v době tragédie zrovna na cestě domů. Policie už v případu zahájila trestní stíhání ve věci usmrcení.

Očima experta: Stůl by umačkal i dospělého

„V elektrickém masérském stole jsou dva motory, které mají velkou sílu. Musí například uzvednout 150kilového člověka. Kdokoli se pod stůl dostane, tak ho to zmáčkne. Umačkalo by to i dospělého. Většina masérských stolů je bez jakékoli pojistky. Tu mají nařízenou jen němečtí výrobci zdravotnických stolů,“ řekl Blesku prodejce masérských a rehabilitačních stolů Lubor Zíta.

Pokud se motory zasekly, ať už vytažením ze zásuvky nebo poruchou, nejde podle Zíty stůl jednoduše zvednout. „Stoly jsou zkonstruovány tak, aby byly stabilní. To dítě nejspíš muselo omylem zmáčknout tlačítko spouštění dolů,“ dodal Zíta.

IIdiko ( 5. prosince 2018 11:34 )

Stara blba? Matka ona dceru neumi davat velky pozor? A ty masersky stul? Za to ji boli zada? Ta maserka ji masurovala zada? ani ona ta blba doma necvici doma nebo nesportuje kdyz ji je stara? Pica? A mela v hlave syna co umrel jeji syn? Tak proto dceru zabila

verunkad ( 29. listopadu 2011 15:34 )

souhlasím s Vlamore. Ten,do odsuzuje,píše jak to té mamince přeje,že za to může ona nebo ta masérka,tak nemá děti. Každá máma si zaslouží jít na masáž,ke kadeřnici, na pedikůru a pokud nefunguje otec nebo babička, tak se dítě musí vzít sebou. Nevidím na tom nic špatnýho. Nikoho tady by nenapadlo,co se může stát. Už vidím většinu z Vás tady, jak jde na masáž,bere sebou své dítě a ještě než ulehne na masážní stůl,tak kouká po pokoji,co by se všechno mohlo stát. A oooo s prominutím mele nesmysli. Neznám moc maminek,které by si sebou nebraly děti. A některé maminky nechtějí dávat děti k nějaké chůvě. To by dal jen chlap a minimum maminek,co chtějí mít chvilku klidu. Zajděte si kamkoliv a kouknětě se na maminky- jejich dítě bude vždy vedle nich. Toto je prostě jen neštastná náhoda, za kterou nikdo nemůže.

oooo. ( 14. listopadu 2011 13:11 )

Doprčic já myslel, že masážní stůl se ovládá někde z boku, nebo vrchu a má pojistku, co je tohle za šmejd výrobek? Ten konstruktér naprosto zapoměl na možné selhání výrobku např. výpadkem proudu atd. divím se, že se to už nestalo i dřív. Mimochodem hnusná smrt umačkáním , chudinka malá. A za druhé nechápu matku, když si objedná masérku, může snad objednat na tu chvilku relaxu i chůvu, nebo tetu na hlídání. Málokterá máma bere sebou dítě na masáž či ke kadeřníkovi, tohle je taková spousta blb.bých náhod....

chudahrabenka ( 13. listopadu 2011 21:08 )

prefikana : Také nesouhlasím. Bavíme se tu o MALÝCH dětech a ne o tom kdo je jak vychován a už vůbec ne o plnoletých velkých dětech..Ano umím předvídat co se může stát a když vidím ty maminky v supermarketech jak tam ty děti lezou pod regály plných zboží a honí se tam, tak se také o ty děti bojím. Ale nemůžu nic dělat. Není to moje věc. Já ji vedla vedle sebe a ukazovala jsem jí věci a učila jí co se jak jmenuje atd. Ale to je každého věc a jeho dítě. Já jen psala o sobě.Nepíši, že zmáčkla nějaký knoflík, prostě bych držela dítě u sebe a něco bych mu vyprávěla. Třeba pohádku nebo NĚCO abych udržela jeho pozornost zatímco mě masírují, když už nebyla babička na hlídání. Prostě a jednoduše jsem dítě hlídala a piš si co chceš, všichni to nedělají.Ale znovu opakuji je to jen jejich dítě a jejich věc !!! Ale přála bych si to aby každý opravdu si uvědomil, že i vteřina nepozornosti může změnit život.

penant ( 13. listopadu 2011 18:21 )

prefikana (N) (N) (N) (N) nesouhlasím

Zobrazit celou diskusi