Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Nová droga "Krokodýl": Odpadává po ní maso

Droga zvaná Krokodýl má skutečně devastující účinek
Droga zvaná Krokodýl má skutečně devastující účinek  (Autor: Bundespolizei)
Autor: jos - 
14. října 2011
14:41

V sousedním Německu se objevila droga zvaná Krokodýl, která má na tělo narkomana skutečně devastující účinek. Už po první injekci se na kůži objeví podlitina, pak zelený strup a nakonec kus shinilého masa odpadne.

I když se zná, že směs kodeinu, benzinu a červeného fosforu, si nikdo nemůže do krve dobrovolně vpravit, opak je pravdou. Krokodýl, který se do Evropy šíří z Ruska, je šestkrát levnější než heroin a to u těžce závislých nakromanů rozhoduje.

Zdá se, že epicentrum nové drogy se nachází v Bochumi, kde už kriminalisté objevili 4 případy. "Musíme najít toho, kdo to prodává, jinak tu lavinu nezastavíme," sdělil šéf kriminalistů z Bochumi Jürgen Leimanzik.

Ruští lékaři mají zkušenost, že kdo přežije první dávku, obvykle umírá do tří let. Účinek trvá jen dvě hodiny, pak přijdou silné abstinenční příznaky, takže závislý si vpichuje další dávku. Rozklad těla probíhá alarmujícím tempem. Vředy, selhání jater, odumřelé tkáně a rozkládající se svalovina. V Německu se děsí, aby se neopakoval scénář z Ruska, kde na "kousnutí Krokodýla" zemřelo už několik stovek lidí.

587587 ( 14. října 2011 15:01 )

Kdo chce kam .....

Zobrazit celou diskusi