Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Slováci už znají své MAFIÁNY, unikl tajný seznam!

Video se připravuje ...
Autor: cas.sk, jos - 
5. října 2011
10:15

VIDEO: Novináři ze slovenského Nového Času získali seznamy téměř všech mafiánů, kteří na Slovensku působí. Seznamy obsahují fotky, jména, rodná čísla, telefonní čísla a další údaje. Materiály patrně vynesl někdo přímo od policie.

Deník Nový čas má k dispozici tři mafiánské seznamy. Čítají stovky jmen lidí, kteří mají kriminální minulost nebo je u nich podezření, že jsou napojeni na organizovaný zločin.

Kromě jména a příjmení seznamy obsahují fotografie, adresu, rodné číslo, typ auta, jakým dotyčný jezdí, místo, kde pracuje, typ telefonní karty a typ zbraně, jakou dotyčný užívá.

Podle slovenských médií jde o nejucelenější seznam mafiánů, který se kdy na veřejnosti objevil. Například v pořadí třetí seznam, který Nový čas získal od tajného zdroje, obsahuje asi 400 jmen rozdělených do šesti skupin - bytová mafie, Piťovci, Takáčovci, Sýkorovci, Jakšíkovci, ti jsou rozděleni na dvě větve a skupina kolem Jána Z., (pozn. red. - jedná se o lidi kolem hlavních postav podnikatelských skupin či gangů, Takáč, Sýkora se stali oběťmi atentátů).

V seznamech jsou ale i známí právníci, podnikatelé či dokonce policisté. Nechybí ani složka, která obsahuje jména cizinců usazených na Slovensku. Jmenováni jsou hlavně Kosovští Albánci a Chorvati.

Vynesl je bývalý policista?

Policie prověřuje, zda záznamy skutečně pochází od policie a kdo je vynesl. Spekuluje se, že za únikem seznamů může stát někdo, kdo u policie pracoval, ale už skončil.

Slovenský policejní prezident Jaroslav Spišiak zpočátku vylučoval, že seznamy unikly od policie, nakonec byl nucen pod tíhou důkazů tuto verzi připustit.

"Nepopírám, že ty fotky na první pohled vypadají jako fotografie z policejní evidence. Pokusíme se za pomoci počítačových expertů a jiných technických možností vypátrat osobu, která tento seznam a sbírku fotografií vypracovala," uvedl zaskočený Spišiak.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jakub-moravec ( 6. října 2011 11:14 )

A je vůbec správné nazvat to co máme v Česku Mafii? Mafie je organisovaný zločin, jako na příklad byla mafie v Itálii za doby Al Capone a takový zločin vláda a policie pronásledovala až do úplného vyhlazení. Kdežto u nás když máme mafíánskou vládu,je to úplně něco jiného, protože se tímto mafie úplně zlegalizovala a co je legální nemůže být zločinné

delavar ( 5. října 2011 19:24 )

...ale máme v tejto oblasti ,,dobré,, výsledky.Ten zoznam je len vrchol ľadovca.Čvargy je všade dosť!!

husqarnowicz ( 5. října 2011 15:41 )

U nás by byl ten seznam podstatně delší. Modrá mafie tunelářsko-zlodějské ptákostrany, vláda, ministerstva, tuneldědek, exprezident, nejrůznější Dalíkové.. Máme mafii armádní, stavbařskou,finanční.. Slováci, nezlobte se, ale zase na nás nemáte.

odol ( 5. října 2011 13:19 )

Inzerát: prijmem prácu mafiána,výkon práce len Bratislava a okolie.Živnostenský list v odbore mám,gastrolístky nepotrebujem.Som plátca DPH.Nie práca v noci,cez víkendy a nadčasy. P.S.Mám vlastné auto,som vyholený,mám krátky krk,ťažkú zlatú reťaz,basebalovú palicu,rierne handry a IQ biliardovej gule. Adresa: tupon@tupon.sk Len vážny záujem!!!!

rukka ( 5. října 2011 12:54 )

a ty máš IQ, který nepřesahuje dnešní datum (nepleť si to s letopočtem)

Zobrazit celou diskusi