Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tygr k nám přijel za sexem až z Německa

Autor: iža, mivrk - 
20. února 2011
16:55

Jen proto, aby zplodil v Česku další potomky, přicestoval až z Kolína nad Rýnem do ostravské zoo tygří samec Tharo (16). Po několikadenním namlouvání si samice Maja (13) dala říct. Ošetřovatelé věří, že páření bude úspěšné a tygřice přivede na svět mláďata.

Již několik dnů se oba velmi často zdržovali u seznamovací mříže a zdravili se svým tygřím způsobem – frkáním. Maja si před Tharem také lehala na zem a válela se, což je pro samici v říji typické chování. „Nervozita je pryč. Pokud by si tygři nebyli sympatičtí, mohlo by dojít k vážnému poranění, případně i zabití samice,“ vysvětlila Šárka Kalousková z ostravské zoo.

Tharo, kterému loni uhynula samička, přicestoval do Ostravy, aby tam »obměnil krev«. Dosavadní partner Xeron oplodňuje samice v pražské zoo a do Ostravy se již nevrátí. S Majou totiž zplodil už hodně potomků.

Tharo je z genetického hlediska ceněným samcem, stejně jako Maja samicí. Podaří-li se Maje zabřeznout, bude péče spočívat už jen na ní. Tito tygři žijí samotářským způsobem a samec se samicí se potkávají pouze v období páření.

pankapitan ( 17. března 2011 08:34 )

Žeby nová ZOO E 55 ?

miriam ( 24. února 2011 20:28 )

Já zase radši chválím, než nadávám - můj pohled na svět je ten, že hezké stojí za to pochválit a zlo dostane přes držku dřív nebo později i bez nadávání... Ráda se s tebou zase někdy střetnu v polemice, a ráda se ti omlouvám - invektiva nebyla nemoudrá, bylo to slovíčkaření a určitě už mě z diskusí znáš natolik, abys věděl, že tenhle druh humoru je m vlastní a že mi taková nahrávka nedá Zároveň přiznávám, že není moc lidí, kterým bych toto napsala, protože není mým cílem urážet lidi natvrdo, u tebe jsem si byla vcelku jistá, že to jako vtip i pochopíš ;-)

jakub-moravec ( 22. února 2011 00:21 )

tak,tak kacota, treba vydržať, ale keď já už som nadržený už teraz

hugu ( 21. února 2011 23:12 )

Z Německa se jezdí za sexem k nám celkem běžně.

kacota ( 21. února 2011 10:36 )

snád sa nejaká zľutuje ...treba len vydržať ...

Zobrazit celou diskusi