Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kate Middleton smazali Facebook: Ale ne snoubence Williama!

Autor: Jan Jedlička, Kjos - 
26. ledna 2011
14:31

Na Facebooku si dejte pozor, jestli se nejmenujete stejně jako známá osoba. Mohl by vás potkat stejný osud jako Kate Middleton, které smazali profil, protože se jmenuje stejně jako nastávající princezna. Mysleli, že se za ni jen vydává.

Kate Middleton, o které je řeč, je asistentkou péče o zdraví a stejně jako nastávající princezně jí je 29 let. Ztráta profilu na Facebooku ji velice mrzí. „Některé své přátele jsem neviděla od střední školy, tedy asi 15 let,“ řekla „falešná“ Kate britskému Telegraphu.

„Na únor jsem plánovala velkou oslavu 30. narozenin a s polovinou lidí se nedostanu do kontaktu,“ pokračuje. Zklamanou Middleton navíc administrátoři Facebooku ani předem neinformovali nebo se nepokoušeli ověřit si, jak se věci mají!

Jejího přitele mohli také smazat

„Ještě ve čtvrtek jsem se běžně přihlásila a večer vyrazila ven s přáteli. Poté mi zavolal můj přítel, že jsem z Facebooku zmizela,“ vypráví Kate, jak k jejímu smazání došlo. Kuriózní je, že její přítel se jmenuje Jonathan Ross a sdílí tak jméno s britským televizním moderátorem. Jeho profil však zůstal netknutý.

„Říkala jsem si, že o nic nejde, ale po návratu domů jsem se zkusila příhlásit a na obrazovce se objevila hláška, že přístup byl zamítnut,“ líčí své rozčarování jmenovkyně snoubenky prince Williama. Sňatek prince a („pravé“) Kate je naplánován na duben 2011 a uskutečnit se má ve Westminster Abbey.

Smazaný profil Kate samozřejmě překvapil a proto se jala zjistit, proč k tomu došlo. V nápovědě poté nalezla zprávu, že její profil byl smazán, protože byl registrován na falešné jméno.

Falešné profily jsou boj s větrnými mlýny

Nutno podotknout, že Facebook je plný falešných profilů známých osobností, kterými se jejich majitelé snaží tyto osoby zesměšnit. Pokud jste na Facebooku, zkuste do vyhledávače zadat jméno našeho prezidenta Václava Klause. Možnost přidat mezi přátele na vás vyskočí nejméně padesátkrát.

„Denně prověřujeme tisíce podnětů, abychom se ujistili, že Facebook zůstává bezpečný a důvěryhodný pro každého. Samozřejmě někdy uděláme chybu a to je tento případ. Pokud k tomu dojde a všimneme si toho, ihned pracujeme na nápravě,“ řekl Telegraphu mluvčí sociální sítě Facebook, který již má údajně 600 milionů uživatelů po celém světě.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi