Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Za make-up facka od učitelky!

Ředitelka tvrdí, že Sandra (12) svou učitelku téměř napadla
Ředitelka tvrdí, že Sandra (12) svou učitelku téměř napadla  (Autor: Čas.sk)
Autor: jos, Nový Čas - 
17. ledna 2011
08:01

PONDĚLÍ 17. 1. - Hádka ohledně make-upu dvanáctiletého školačky skončila násilím. Žačka 7. ročníku na ZŠ sv. Jozena na Novém Městě nad Váhem (Slovensko) dostala nakonec od své učitelky facku!

Sandra byla nalíčená a třídní učitelce se to nelíbilo. Po hádce skončila žačka s rozbitými ústy. "Měla jsem namalované oči a třídní mi řekla, že se nemám malovat, že ve škole se to nemá. Vysvětlila jsem jí, že moje máma o tom ví a nezakazuje mi to," řekla novinářům z Nového Času dvanáctiletá dívka.

Učitelka svůj vztek neustále stupňovala. "Rozkázala mi, že se mám sbalit a odejít ze školy. Šla jsem si pro tašku, ale učitelka mě vrátila zpět a vrazila mi facku. Měla jsem rozbitý ret a tekla mi krev," popsala incident ze svého pohledu Sandra. Její matka pak celou kauzu řešila s ředitelkou školy.

Ředitelka: Učitelka se jen bránila

Ředitelka lituje, že celá kauza vznikla, ale celou událost popisuje jinak. "Žačka svou třídní téměř napadla tím, jak blízko její tváře gestikulovala. Učitelka jednala v podstatě v sebeobraně," uvedla ředitelka školy Xavera Gubrická.

Podle jejích slov měla třídní učitelka Elena Hurtíková obavu, že se dvanáctiletá Sandra neovládne. "Je nám samozřejmě líto, že incident takto skončil. Žákyni i její rodině jsme se již omluvili. Třídní učitelka je mimořádně vzorný pedagog a během její dlouholeté praxe se jí nic podobného dosud nepřihodilo," háji učitelku ředitelka.

Matka Sandry je ale v šoku. "Toto by se prostě stávat nemělo. A už vůbec ne na církevní škole," nechápe násilí matka dvanáctileté dívky.

MÁTE PODOBNÝ ZÁŽITEK Z ČESKÉ ŠKOLY? PIŠTE DO DISKUZE NEBO NA TIP@BLESK.CZ

butterfly987 ( 28. ledna 2011 18:24 )

Pani učiteľka,ktorú tak mnohí odsudzujete,ma tiež učila . Ubezpečujem vás,že nikdy nikoho neudrela, neponižovala.Bola tolerantná, nikdy agresívna. A môžem teraz zodpovedne povedať, že aj so nmou vtedy riadne hádzala puberta. Je ale zaujímevé, že nikto si nepoložil otázku, kto je pani "redaktorka", ktorá nie prvýkrát sa hrá na ochrankyňu arogantných, nevychovaných a drzých spratkov.Ktovie prečo??? Skúste hodiť reč / napr. ce net/ s luďmi oného menovaného mesta. A potom si určite "poopravíte" svoj názor.

malia ( 23. ledna 2011 16:20 )

Ucitelka se zachovala absolutne spatne. Prosla jsem skoskym systemem za komunismu,ucila jsem nekolik let za komunismu na zakladni skole ,tez jsem mela na starosti deti v zapadni zemi ,moje deti prosly zapadnim skolnim system a jedno z nich uci nyni na stredni skole.Musim rict,ze jsem videla uzasnou trpelivost,respect a pochopeni detskych starosti u mnoha ucitelu . Moje deti se do skoly tesily,mely rady ucitele ve skole panovala pohoda.Problemy se daji resit jinak nez fackou . Dospeli jsou vzdy prikladem. Kdyz mama odmalicka krici a napomina za kazdou malickost ,jeji deti krici taky a po chvili to ani neregistruji .Uz jako studentce se mi nelibilo jak se nekteri ucitele (i rodice ) chovaji k detem. Respect a zajem je to co neznaji.Tim smerem se neda jit. Kdyz dite respectujes,respectuje Te zpatky.A mila pani ucitelko,nasili budi nasili.Jak muzete mit respect u zaku?.Myslim si,ze by jste si mela hledat jine zamestnani.Ve skole by melo byt vice pochval a odmenovani ,i kdyz treba jen slovni. Hledat u deti to dobre ne to spatne.

artaius ( 21. ledna 2011 11:54 )

já nemohu jinak než souhlasit a to naprosto se vším!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

artaius ( 21. ledna 2011 11:52 )

jsem taky z těch dříve narozených,ale nesouhlasím s vámi!!!Je dnes jiná doba a není ani lepší ani horší než ta,kdy jsme vyrůstali my,naše generace.Je jen jiná a to z mnoha důvodů.Vy jste se nejspíše někde zasekla,dámo a je mi líto vašich dětí a jejich dětí,protože mít doma matku či babičku se zastaralými názory,to musí být na odstřel.Zdarec

jilyan ( 19. ledna 2011 18:38 )

A vy jste tam byl? Nemůžete vědět jestli ta holka byla drzá a sprostá.

Zobrazit celou diskusi