Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Otec slovenské premiérky Radičové zemřel!

Otec Ivety Radičové Rudolf Karafiát na fotce, kterou získal server Cas.sk
Otec Ivety Radičové Rudolf Karafiát na fotce, kterou získal server Cas.sk  (Autor: anc)
Autor: NČ, INT, fik - 
3. ledna 2011
16:35

Začátek roku 2011 bude mít pro slovenskou premiérku Ivetu Radičovou (54) již navždy hořkou pachuť. V neděli večer náhle skonal její otec, novinář Rudolf Karafiát (†84). Političku, která v roce 2009 neúspěšně kandidovala v prezidentských volbách, stíhá jedna tragická rána za druhou...

Ani přivolaná záchranka už otci předsedkyně slovenské vlády nepomohla. Kvůli smutné rodinné události Iveta Radičová dnes (v pondělí) zrušila svou účast na předávání vysokých státních vyznamenání. „Zármutek nad náhlým úmrtím otce jí neumožňuje se osobně zúčastnit této významné události. Všem vyznamenaným a jejich příbuzným upřímně blahopřeje,“ sdělil tiskový odbor Úřadu vlády Slovenské republiky.

Předtím premiérku tvrdě zasáhl osud v roce 2005, kdy náhle přišla o manžela, se kterým žila čtvrt století. Známý slovenský humorista, scenárista a moderátor Stano Radič (†49) dostal infarkt za volantem auta, když projížděl centrem Bratislavy. Dcera Eva, která jela s ním, stihla vůz ubrzdit a přivolala rychlou záchrannou službu. Lékaři však ani po 40minutovém oživování nedokázali Stana Radiče zachránit.

Rány osudu rodinu Radičových postihly i v minulosti: Ivetin starší bratr zemřel v inkubátoru. Ona se narodila šest let poté a také předčasně. V raném dětství pak musela překonat tři těžké zápaly plic.

crakazasecrak ( 4. ledna 2011 04:14 )

tragédie nevynechá od kolébky....

golf33 ( 3. ledna 2011 23:11 )

Připojuji se. Upřímnou soustrast

queenja ( 3. ledna 2011 21:05 )

Nebyť toho, že Stano Radič zomrel, nebolo by čo korigovať, túto dámu zviditeľnila len jeho smrť. Napriek tomu, úprimnú sústrasť.

odol ( 3. ledna 2011 17:29 )

A ja by som chcel jej toto cestou vysloviť úprimnú sústrasť! Dožil sa vysokého veku a ako hovorí klasik-v tomto veku je to už povinnosť.Je veľkou škodou,že zomrel mladý jej manžel,Stano Radič,bol to skvelý humorista a určite by vhodným spôsobom korigoval jej názory a pôsobenie v politickom živote SR.No osud to chcel inak. Ešte raz,úprimnú sústrasť,pani premierka.

kalamandra ( 3. ledna 2011 17:04 )

Paní premiérce přeji hodně síly!

Zobrazit celou diskusi