Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Japonka žaluje Google: Na Street View visely její kalhotky!

Japonka nalezla na Google Street View své kalhotky. Firmu proto žaluje.
 (Autor: profimedia.cz, Koláž Blesk)
Autor: Jan Jedlička - 
21. prosince 2010
17:03

Japonce přetekly nervy a zažalovala Google za to, že na online službě Street View nalezla pověšené své vlastní kalhotky. To zhoršilo její, již tak narušený, psychický stav a také ztratila práci. Chce vysoudit 600.000 jenů (cca 137.000 Kč).

Japonka si na jaře prohlížela svůj vlastní dům na Google Street View. Na fotkách byla i prádelní šňůra ověšená jejím spodním prádlem. Žena trpí psychickou obsedantně kompulzivní poruchou. Při tomto chronickém onemocnění člověk trpí úzkostí, které se zbavuje rituály nebo soubory činností v daném pořadí. Touto nemocí například trpěla postava Jacka Nicholsona ve filmu "Lepší už to nebude".

Ztratila práci a přestěhovala se. Žádá odškodné

Žena tvrdí, že poté, co viděla své prádlo na internetu se její stav ještě zhoršil. A trpí panickou hrůzou, že jí někdo špehuje a tajně natáčí. Ztratila proto práci a změnila bydliště. Žádá proto finanční odškodnění ve výši 600.000 jenů (cca 137.000 Kč). Google fotografii s kalhotkami již stáhl.

Toto není první případ, kdy se internetový gigant Google objevil před soudem. Ve Velké Británii překročil zákon tím, že shromažďoval data z nezajištěných wifi sítí. Bylo to sice údajně omylem a data nebyla nikdy zveřejněna, ale na skandál to stačilo. Google pokutě nakonec unikl. Proti službě Google Street View se bouřili také Němci. 244.000 jich zažádalo, aby Google jejich domy na internetu rozmazal.

lea61 ( 22. prosince 2010 07:55 )

A to ještě by měla zažalovat všechny sousedy, okolojdoucí, okolojedoucí, prostě všechny, kdo drze zírali na její prádlo, které nejspíše sama na tu šňůru pověsila. Ani obsedantní kompulsivní porucha nezakryje to, že je vlastně úplně vypatlaná a jí by měly soudit za roznášení nebetyčné blbosti.

akrapaz ( 21. prosince 2010 19:20 )

Škoda, že se tam baba nepověsila sama na tu šňůru.

mujboze ( 21. prosince 2010 18:19 )

...jenže o tom lidi neví... ...jak je vodhalit,- teda aspoň část? ...stačí si pročíst jména na všech diskusích ...speciálně na blesku - v čele s mým bože

Zobrazit celou diskusi