Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Janečkovi sníží plat: Tak končíte, pane řediteli?

Jiří Janeček nebyl se svým platem spokojen již dříve. Opustí kapitán veřejnoprávní loď?
 (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, Kjaj - 
15. prosince 2010
14:27

Takový dáreček pod stromeček si jistě nepřál. Generálnímu řediteli České televize se od ledna sníží plat o pět procent - což luxusem zhýčkaný Janeček jen těžko rozdýchá. Vždyť současný plat 237 000 Kč mu přišel jako almužna a prohlašoval, že za méně by nepracoval. Tak šup, pane řediteli, dodržte své slovo!

Generální ředitel České televize Jiří Janeček bude od ledna brát o pět procent méně. To si tedy utrhne od úst! Pevná část jeho mzdy bude "pouze" 156.750 korun a pohyblivá část 68.400 Kč. Měsíčně si tedy při dobré vůli Rady přijde i na 225 tisíc Kč měsíčně. Modleme se, aby pan veřejnoprávní papaláš s tak mizernou mzdou neskončil na ulici!

Před několika měsíci Janeček prohlásil, že za méně peněz, by ředitele ani nedělal. Jinde by mu prý dali miliony... Blesk.cz vyzývá: "Dodržte své slovo!"

Maximální výše jeho roční odměny bude odvozená z dvacetinásobku hrubé měsíční mzdy zaměstnanců ČT za předcházející rok. Na čtvrtečním zasedání o tom rozhodla Rada České televize.

Rada změnila i kritéria, podle kterých se rozhodne, zda bude pohyblivá část a odměna vyplacena v plné výši. Kritérii bude například spokojenost Rady ČT s plněním usnesení a televizní sledovanost. Ta už nadále nebude hodnocena ve skupině lidí mezi 15 a 64 roky věku, ale ve věkové skupině od čtyř let výše.

Rada ČT bude nově generálního ředitele televize hodnotit vždy po půl roce. Nyní to dělá čtvrtletně.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bedna ( 18. prosince 2010 09:09 )

Jak je možné, že má Janeček snížen plat pouze o pět %, když ostatním státním zaměstnancům bude snížen plat o deset %?. Má Janeček někaká zvláštní privilegia?

djaba ( 17. prosince 2010 22:02 )

Vidíte,kdyby jste se lépe učili ,byli pozornými žáky se vzorným chováním ,jistě by jste byli také nějakým Janečkem nebo alespoň jeho náměstkem.A teď by jste obraceli v ruce každý desetitisíc , aby jste vyšli do příští výplaty .K tomu ještě by vám pět procent ubylo .No co se dá dělat , je to pech.

lyznik008 ( 16. prosince 2010 14:32 )

ale i celá ČT je socialistický moloch.Zneužívají archiv a vysílají většinu starých pořadů jejichž promítnutí je nic nestojí,navíc s nimi šmelí v telešopinku a získávají tak další prostředky na p.Janečka a jemu podobné,aby se mohli obohacovat a na to musíme ještě my-koncesionáři ze zákona platit.Přitom co sama čtv zplodí je nevalné úrovně.Pobuřující je i "čeština",kterou mluví především moderátoři hlavních zpráv na čt1 a čt24.Např.otázka red.Stlukové zní-V novinách píšou, že policisti taky můžou pomoct při odhalení korupce.Odpověď dotazovaného řadového občana zní:"Ano v novinách píší,že policisté skutečně mohou pomoci.K tomu,aby se takto mohli vyjadřovat prý mají v čt jazykového poradce a ten jim takovéto vyjadřování posvětil jako také spisovné.Na celý tento balast by pomohlo jediné kouzelné slovíčko vyslovené kdysi dnešním p.prezintem a to slovo zní PRIVATIZACE.

sakra ( 16. prosince 2010 12:41 )

Řeknu to přímo a bez zábran. Jděte s Janečkem a jemu podobným do pr.de.le!!!

gogo ( 16. prosince 2010 09:29 )

Pouze trapný a nechutný vtip. A kolik takových Janečků vysává státní pokladnu. Kvůli kterým si ostatní mají "utahovat opasky" ... Co tomu říkáte pane Havle ??

Zobrazit celou diskusi