Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Syn podvodníka Madoffa se oběsil na vodítku!

Tělo Marka Madoffa nalezli v sobotu ráno. Oběsil se ve svém bytě, zatímco jeho syn spal ve vedlejším pokoji.
Tělo Marka Madoffa nalezli v sobotu ráno. Oběsil se ve svém bytě, zatímco jeho syn spal ve vedlejším pokoji.  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, jaj, INT - 
13. prosince 2010
12:59

Mark Madoff (†46), syn odsouzeného finančního podvodníka, se oběsil ve svém bytě na psím vodítku. Ve vedlejším pokoji spal jeho dvouletý syn. V dopisech adresovaných manželce ji žádal, aby se postarala o rodinu. Přečetla si je však až po manželově smrti...

Madoff ml. spáchal sebevraždu v den druhého výročí uvěznění jeho otce. Ten si za finanční podvody odpykává 150 let. Šestačtyřicetiletý muž byl v sobotu ráno nalezen oběšený ve svém bytě v New Yorku. Oběsil se na psím vodítku. Dle listu New York Post ve vedlejším pokoji spal jeho teprve dvouletý synek Nicholas.

Mark Madoff byl stejně jako jeho bratr Andrew vyšetřován kvůli podvodu, kterého se dopustil jejich otec. Žádnému ze synů ale vyšetřovatelé neprokázali, že by se podílel na zpronevěření peněz, a žádný nikdy nebyl formálně obviněn.

Přesto Mark tlak neunesl a ve svým dopisech se ženě Stephanie svěřuje, že mu nikdo nevěří. Vyznal jí svou lásku a požádal ji, aby ihned poslala někoho, kdo se postará o Nicka malého. S dcerou (4) byla však manželka zrovna na dovolené v Disney Worldu a do rukou se jí listy dostaly příliš pozdě. Vyděšená proto volala svému otci, známému právníkovi, aby jel k němu domů. Mark byl již mrtev, visel na černém psím vodítku. Ve stejném domě jako Mark Madoff bydlí i rocker Jon Bon Jovi.

Otec sedí na 150 let, okradl lidi o 65 mld. dolarů!

Dvaasedmdesátiletý Madoff připravil klienty své investiční společnosti Bernard L. Madoff Investment Securities o 65 miliard dolarů (1,15 bilionu korun). Jeho firma byla založena na základě takzvaného Ponziho schématu. Stejně fungují například pyramidové hry, lidově zvané letadlo, kdy první klienti dostávají výnosy z peněz klientů, kteří se zapojí později. Na poslední klienty už ale žádné peníze nezbývají.

Madoff podváděl své klienty desítky let. Nakonec byl v roce 2008 zatčen a loni v červnu odsouzen ke 150 letům vězení za zpronevěru a další trestné činy. Banky se nyní snaží vydražit jeho majetek, aby pokryly alespoň zlomek ze škod, které finančník způsobil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

letajici_svec2 ( 13. prosince 2010 18:45 )

tomu věřím asi tak, jako že se zakladatel WikiLeaks znasilnil agentku CIA.

Zobrazit celou diskusi