Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

NASA zveřejní novinky o UFO: Jsou marťani kočovníci?

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Archív)
Autor: Adam El Chaar, mivrk - 
2. prosince 2010
05:30

Milovníci UFO se nemohou dočkat. Ve čtvrtek 2. prosince NASA zveřejní svou zprávu o mimozemském životě. Měla by obsahovat přelomový astro-biologický objev. Mnozí čekají, že se dozvědí vesmírnou adresu inteligentních bytostí a další podrobnosti o jejich životě, to je však nepravděpodobné.

 

Spíše se bude jednat o výsledky výzkumů ohledně hornin na Marsu, podobnosti největšího měsíce Saturnu Titanu se Zemí, o fotosyntéze na bázi arsenu a další objevy v oblasti chemie života.

Mohlo by také jít o podrobnosti staršího objevu, který zveřejnil časopis Science. Ten se týká jiného měsíce Saturnu, který se jmenuje Rhea. Sonda Cassini, která jej v březnu navštívila, zjistila, že se na něm nachází molekuly kyslíku a oxidu uhličitého. Tedy jakási atmosféra podobná té zemské, ale o několik řádů řidší. „Je to poprvé, co jsme našli v jiném světě kyslíkovou atmosféru,“ radoval se Andrew Coats z Mullardovy vesmírné laboratoře londýnské University College.

Marťani jako Kolumbus?

NASA v poslední době investuje hodně peněz do hledání mimozemského života. „Astrobiologie a hledání života je skutečně klíčovou částí toho, co bychom měli napříště dělat při zkoumání sluneční soustavy," prohlásil Steve Squyres, planetolog Cornellovy univerzity v New Yorku.

Otázkou je, zda se máme na co těšit. „Stačí jen, podíváme-li se sami na sebe, aby nám bylo jasné, jak se inteligentní forma života může změnit v něco, s čím se nechceme potkat. Podle mě žijí mimozemšťané ve velkých lodích, mohou to být kočovníci snažící se zabrat jakoukoliv planetu, kterou objeví. Může to vypadat, jako když Kryštof Kolumbus dobyl Ameriku, pro původní obyvatele to taky nedopadlo dobře,“ prohlásil uznávaný vědec Stehen Hawking.

kacota ( 3. prosince 2010 00:13 )

Popelka aj mna to baví...Kto si myslí, že sme na svete sami a že sme tu preto, aby sme žrali,pili a sr.ali, prípadne ešte spali a kukali do bedny, tak ten sa moc mýli...

kacota ( 3. prosince 2010 00:04 )

ale nechaj ich...raz za rok sa im može stat chybička

kudlankabezbozna ( 2. prosince 2010 16:52 )

jsi chtěl, Plesku, napsat, že?

colobokdead ( 2. prosince 2010 15:09 )

snad se jebnou nam na hlavu ))))))))))

kacota ( 2. prosince 2010 11:52 )

Sajfovi ukážu jeho rodných bratov ...

Zobrazit celou diskusi