Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

První oběť kruté zimy: V Brně umrzl muž (†41)

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK, mivr - 
28. listopadu 2010
14:15

Chladné počasí už si vyžádalo svou první oběť. V Brně strážníci v sobotu ráno našli na zastávce městské hromadné dopravy mrtvého muže, kterého zabil noční mráz.

Při sobotní ranní oblídce našli brněnští policisté v Úzké ulici mrtvého muže. Podle mluvčího brněnské městské policie Zdeňka Nováka šlo o jednačtyřicetiletého muže z Vyškova.

"V sobotu nad ránem si strážníci hlídkující nedaleko centra města všimli muže, který ležel v prosklené zastávce MHD v Úzké ulici na zádech s nepřirozeně zavrácenou hlavou. Strážníci následně zjistili, že tělo dotyčného je ledové a bez zjevných známek života. To potvrdil i přivolaný lékař, který konstatoval mužovu smrt," sdělil v neděli Novák.

Chladnému počasí podle mluvčího málem podlehl i jedenašedesátiletý muž z Karvinska, kterého v neděli ráno našli strážníci ležet na Dominikánském náměstí v Brně. "Vlivem opilosti nebyl muž schopen samostatné chůze a začal jevit známky podchlazení," uvedl dále Novák. Muže podle něj ošetřili lékaři a poté byl převezen na protialkoholní záchytnou stanic.

gogo ( 30. listopadu 2010 11:14 )

Umrzli zcela svobodně dle vlastního rozhodnutí. Tedy dle některých zde diskutujících, kteří zde stále dokola tvrdí, že bezdomovci být bezdomovci přímo touží. Že jsou jimi strašně rádi....

gogo ( 30. listopadu 2010 11:11 )

Má redaktor vůbec představu o tom co je to krutá zima ?

sakra ( 29. listopadu 2010 12:43 )

Pro dobrotu "demokraticky" na žebrotu. Morálka v našem státě nemá obdoby!

aldav ( 28. listopadu 2010 18:50 )

Minuly tyden jsem po pulnoci nasel leziciho chlapa na ulici na zastavce MHD. Zjistil jsem ze dycha,ale nereagoval,tak jsem zavolal 112 , tam si me prehazovali mezi policii a zachrankou az jsem na ne musel do telefonu zarvat at me neserou a nekoho poslou. Za 10 min prijela sanitka ( sidlo maji 1 km daleko ), chlapa jsem uz probral, byl totalne mimo, nevim jestli chlast a nebo drogy a nebo oboje, mohl ale take mit treba glykemicky zachvat. Nicmene ospala doktrorka to komentovala, ze je normalne ozralej a ze jsem mel volat policii. Ja na to, ze nemuzu vedet co mu je, ze nez prijeli tak se nehybal a nekomunikoval, jestli by bylo lepsi ho tam nechat lezet. Ona na to, ze takovym lidem to patri. Policajti prijeli az tak za 20 min, ja jsem pred tim radeji odesel, protoze to jejich jednani at na lince tak i potom me uplne znechutilo a jeste by me mohli legitimovat a prisit nejakou vykradacku Jo a chlap na me pak jeste rval , ze me zabije , ze jsem zavolal zachranku

kordulka026 ( 28. listopadu 2010 18:23 )

v Jirkovském parku cca 10 dní též bezdomovec umrzl

Zobrazit celou diskusi