Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Paříž: V luxusním bytě se našlo 111 kilogramů kokainu!

Kokain
Kokain  (Autor: wikipedia.org)
Autor: ČTK, mivr - 
28. listopadu 2010
11:02

Celkem 111 kilogramů kokainu za zhruba 9,3 milionu dolarů (173,6 milionu korun) našla a ihned zabavila francouzská policie v luxusním bytě na předměstí Paříže. Při zásahu byly zadrženi dva Francouzi, jeden Íránec a jeden Venezuelec. Policie vůbec nechápe, jak tam mohl probíhat tak velký obchod s drogami.

Šéf pařížské soudní policie Christian Flaesch označil místo nálezu tak velkého množství drogy za nezvyklé. "Je to nepochybně mimořádné najít tohle v bytě," řekl. "Obvykle jsou to skladiště nebo lodi, ale ne byty. Potřebujete propracovanou síť, abyste dostali takhle velké množství drogy do Francie a pak musíte mít kapacitu na distribuci," dodal.

Záznam z bytu v Neuilly-sur-Seine ukázal kokain v desítkách průhledných plastikových balíčků v několika kufrech. Byt patří saudské rodině, ale policie předpokládá, že od něj podezřelí získali klíče nelegální cestou a poté ho použili jako útočiště nebo distribuční místo. Podle policistů nejsou žádné náznaky, že by zmíněná saudská rodina měla o kokainových operacích nějakou povědomost.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi