Blesk.cz radí, jak nadobro smazat účet na Facebooku

Autor: jaj,javK - 
15. 11. 2010
16:30

Už vás omrzel falešný život na Facebooku a chcete svůj účet definitivně zrušit? Není to tak prosté, jak by se mohlo zdát. Pokud svůj účet pouze takzvaně deaktivujete, jen k němu zamezíte přístup. Všechna vaše data a informace, včetně vazeb na ostatní lidi nebo fotografie na serverech totiž zůstanou! Blesk přináší přesný postup, jak účet úplně smazat.

Jestliže chcete svůj facebookový profil úplně vymazat, nestačí jen zmáčknout tlačítko "deaktivovat" v menu "nastavení účtu". Tímto svůj účet zmrazíte a odstraníte svá označení na fotografiích známých. Facebook vám sice napíše srdceryvnou hlášku, že přítel XY vás bude postrádat, ale deaktivací účtu se vlastně nic nestane.

Jen vlastně jakoby zmizíte. Není poté problém se kdykoliv na Facebook vrátit a znovu účet aktualizovat. Všechny vaše fotografie, členství ve skupinách, oblíbené stránky nebo přítelé zůstanou na místě, jakoby se nic nestalo. Celou dobu totiž byly stále uložené na serverech Facebooku. Pokud máte stovky přátel, veřte tomu, že mnozí si vaší absence ani nevšimnou.

Jak tedy smazat profil definitivně

Pokud však chcete všechno z Facebooku nadobro zlikvidovat a za životem na této sociální síti udělat tlustou černou čáru, můžete buď všechno ručně smazat a účet deaktivovat. Toto řešení však zabere hodně času. Nebo se musíte proklikat na schovaný požadavek, kterým vše smažete najednou.

Možnost celý účet vymazat naráz je podstatně praktičtější, ale kouzelné tlačítko, které by toto všechno udělalo najednou, je mazaně schované. Na horní liště vedle tlačítka "hlavní stránka" a "profil" naleznete i "účet". Po rozkliknutí najeďte na "centrum nápovědy". V pravé části obrazovky v sekci nejčastějších dotazů naleznete otázku "Jak mohu svůj účet trvale odstranit?". Až po rozkliknutí odpovědi na tuto otázku v textu naleznete odkaz na definitivní smazání profilu.

Doporučujeme
generis ( 2. února 2011 11:29 )

Tato sociální síť má velmi propracovaný systém lákadel a pobídek jak se do ní "dobrovolně a bez nátlaku" přihlásit. Bohužel trvalé odhlášení je krok který je daleko složitější a je důmyslně ukrytý tak aby slabší uživatel TJ 90% všech komunikujících účastníků této sociální sítě tento krok nezvládlo. Ten kdo toto nevidí mi připadá být opravdu velmi hloupým a proto rada jak z " toho" ven je pro velkou část veřejnosti velmi prospěšná.

nazor999 ( 10. ledna 2011 01:43 )

...účet mám jenom na vyzkoušení, naštěstí neobsahuje žádné důvěrné údaje, jen jméno, příjmení a mail, a hned, jak se objevil, už mne chtěl do přátel člověk, se kterým jsme se nedávno dost ve zlém rozešli, měl pocit, že mu bylo ublíženo, protože nebylo po jeho... tak to vidím tak, že to je spíš nebezpečná záležitost. Pro komunikaci a spojení s blízkými je přece mail, skype a plno dalších...

nora20 ( 17. listopadu 2010 23:32 )

to zrušení účtu!?

carina ( 16. listopadu 2010 11:32 )

Blesku, díky!!! Už jsem provedla!

kdoasi ( 16. listopadu 2010 09:53 )

Neodstranil, je tam.

Zobrazit celou diskusi
Další videa
Články odjinud