Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Kolovratech se zřítily balkony: Zranily dva dělníky

Autor: val, ČTK - 
11. listopadu 2010
11:22

Aktualizováno: V pražských Kolovratech se odehrálo ve čtvrtek ráno pořádné drama. Zřítily se zde balkony na stavbě bytového domu. Naštěstí nikoho nezabily. Dva dělníci utrpěli zlomeniny končetin a byli převezeni do pražské nemocnice.

"Zprávu o neštěstí jsme dostali v 9:27 z ulice Za Podjezdem," sdělil mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan. Z rozestavěného domu se zřítily tři balkony, lidé zavalení jejich sutinami byli zřejmě dělníci, kteří tam pracovali. Na místě jsou stále policisté, hasiči i záchranáři.

Dva zranění dělníci utrpěli zlomeniny končetin, záchranka je převezla do Vinohradské nemocnice. Životy jim zachránil zřejmě fakt, že poslední ze tří balkonu se zcela nezřítil, ale vzpříčil se.

Hasiči použili k vyprošťování zraněných hydraulické vaky. V současné době odstraňují za pomoci jeřábu rozbité panely.

Podobné neštěstí se v Praze stalo v říjnu loňského roku, kdy se náhle zřítil jeden z domů v pražské Soukenické ulici. V troskách zahynuli čtyři zahraniční dělníci. Podle radnice Prahy 1 se tak stalo v důsledku nepovolených stavebních prací.

V Kolovratech se zřítily ve čtvrtek ráno dva balkony V Kolovratech se zřítily ve čtvrtek ráno dva balkony | mapy.cz

gevi ( 11. listopadu 2010 21:15 )

A co dělají vyučení zedníci? Mnoho z nich je na pracáku a načerno jezdí makat do Rakouska - tedy u nás. Jinde třeba do Německa. Na Slovensko a do Polska asi ne. Pro Poláky a Ukrajince je u nás božský plat, i když je to ten minimální.

jjjjjjjjjj ( 11. listopadu 2010 14:26 )

miláčku, jdi na balkon a podívej se jestli neprší!

limak007 ( 11. listopadu 2010 12:01 )

.

anelam ( 11. listopadu 2010 11:09 )

Místo vyučených zedníků,makají na stavbách cizinci , nebo helfři z jiných profesí za min.mzdu na všem se šetří,aby to vyšlo co nejlaciněji a co nejdráže prodalo

Zobrazit celou diskusi