Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Český pavilon na EXPO uspěl: Máme stříbrnou medaili!

Autor: ČTK, mivr - 
30. října 2010
15:11

Český pavilon slavil na světové výstavě Expo 2010 v Šanghaji mimořádný úspěch. Získal totiž stříbrnou medaili za kreativitu pronajímaných pavilonů! Cenu mu udělila pařížská Mezinárodní organizace pro výstavy (BIE).

BIE ocenila českou expozici Plody civilizace jako druhou nejkreativnější, vítězem této kategorie se stalo Slovinsko. Jedná se o soutěžní kategorii "C", do které spadají pronajímané pavilony s rozlohou do dvou tisíc metrů čtverečních.

Český pavilon je oblíbenou expozicí. Podle odhadů ho zhlédlo osm a půl milionu návštěvníků. Výstava bude končit v neděli.

Velký úspěch

Český pavilon reprezentuje Českou republiku na Expu jako moderní zemi. Vláda na účast v kulturní olympiádě národů vyčlenila půl miliardy korun. Pavilon byl prodán čínskému podniku za více než třicet milionů korun!

"Od začátku jsem opakoval, že v Číně chceme představit Českou republiku jako zemi, kam proudí různé myšlenky, kultury a technologie, a její obyvatele jako národ, který z nich s typickou kreativitou vytváří skutečné Plody civilizace. Stříbrná medaile je dokladem českého úspěchu v Šanghaji," prohlásil generální komisař české expozice Pavel Antonín Stehlík.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi