Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Narodil se 5.5. 1955 v 5 hodin ráno…

Autor: Jiří Čada - 
6. května 2010
05:55

Zeptáte-li se truhlářského mistra Miroslava Jelínka z Pavlova na Jihlavsku, jaké je jeho životní číslo, bez váhání odpoví: Samozřejmě pětka. Není také divu. Narodil se totiž 5. 5. 1955 v 5 hodin ráno, a tudíž včera oslavil 55. narozeniny.

Na svět přišel doma, v čísle popisném 5 a měl 5 sourozenců.

Hned ve středu ráno překvapily pana Miroslava přímo v truhlářské dílně jeho žena Dana a nejstarší sestra Marie Nevrklová. K polokulatému jubileu dostal pusy a kytku. „Ty jeho pětky, to je řízení osudu,“ tvrdí sestra Marie. Je o devatenáct let starší než oslavenec, proto se doma musela o malého Mirečka starat.

„Minimálně pětkrát denně mě vždycky naštval. Místo rande jsem ho musela nejdřív vykoupat, nakrmit a uspat,“ směje se dnes paní Marie. Také paní Dana si už na pětky v manželově životě zvykla. „Když jsem ho poznala, hned jsem se ptala, kolikrát propadl ve škole, když měl pětky v takové oblibě,“ zlobí pana Miroslava jeho manželka. „Nosil jsem jich ze školy domů dost, ale nikdy jsem nepropadl,“ brání se pan Jelínek. Tvrdí, že s číslem 5 se už naučil žít.

„Je to taková číselná rarita. Rodinu jsme měli pětičlennou a přes číslo 5 se nám s manželkou nepodařilo přehoupnout. Teď už také každé mé auto musí mít v registrační značce alespoň jednu nebo dvě pětky, ale jinak tomu nepřikládám žádnou důležitost,“ dodává s úsměvem »pětkař « Miroslav Jelínek.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi