Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Boxerka Amálka: Bílá až po uši

Autor: Vlastimil Staňa - 
12. června 2008
05:00

Pro některé chovatele by mohla být 'bastardem', tedy nestandardním typem. Nehodí se na chov, nikdy nevstoupí na molo psích výstav. A přesto je pro lidi, co ji potkávají na procházkách, výjimečné štěně.

Jedenáctitýdenní boxerka Amálka je celá bílá, jen uši má hnědé. Teď žije spokojeně u slečny Kláry Patočkové a Vítězslava Jíchy ve vesničce na Rakovnicku.

Kdyby se malá fenka, celým jménem Amálka od Ivetky, narodila ještě před platností zákona na ochranu zvířat, mohla by být utracena smrtící injekcí. Tak se totiž někteří chovatelé zbavovali dříve na věky štěňat, které by jim 'prznily' chov. Amálka má ale před sebou parádní psí život!

"Hned když jsme ji viděli, řekli jsme si, to bude náš pes do nového domova a k dětem. Odvezli jsme si ji od naší známé, co má chovnou stanici. Ta by nikdy nedala žádné štěně utratit, ale k chovu se prostě Amálka nehodí. Tak je u nás a je to raubíř. Mámu má z Česka, ale uši má opálené po psím tátovi. Je to Ital a šampion," řekli Blesku s úsměvem slečna Klára a její přítel Vítězslav.

Lidé si prý často myslí, že je to opravdu vzácné štěňátko a drahé. Je to ale jen rarita, boxerka-albín. "Teď je to ještě hravý psík, ale až vyroste, věříme, že bude i dobrý hlídač," míní Klára a Vítězslav.


 

Stáhněte si do mobilu reálný zvuk

Štěňátko
710972 pošlete na 907 99 30
Cena SMS je 30 Kč vč. DPH. Provozuje Ringier ČR. Více na www.bleskmobil.cz