Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Katolíci zuří, nudisti chtějí uspořádat festival na sicilské pláži

Nudisté
Nudisté  (Autor: Jitka Žigová)
Autor: Famous - 
9. května 2008
13:45

Na Sicílii si chtějí nudisté uspořádat festival nahoty. Zdejší katolící se ale bouří. Představa svlečeného těla je děsí.

Silně katolická Sicílie by měla mezi 23. a 25. květnem letošního roku hostit festival oslavující nahotu a přirozenou krásu těla.

Jenže představitelé římskokatolické církve se snaží akci zhatit. Využití pláže Capo Bianco poblíž obce Cattolica Eraclea povolila přitom tamní radnice.

Plážová oslava nahoty je pro sicilské katolíky pohromou, kterou chtějí zatrhnout. Otec Giuseppe Miliziano z tamní farnosti k tomu deníku La Stampa řekl: "Pláž náleží státu, níkoli místní radnici. Pokud stát rozhodne, že se lidé smějí svlékat do naha, pak toho nebude moc, co budu moci učinit. Ale pokud já vím, žádné takové povolení zatím nebylo vydáno."

V Itálii je koupání bez plavek zakázáno, přesto existuje v zemi několik nudistických pláží, které se rozkládají na pozemcích náležitých obcí. Pláže však naturistické organizace musejí po celou dobu užívání hlídat.

Festival na Capo Bianco pořádá na konci května Italská naturistická federace z Turína ve spolupráci se Sicilskou asociací naturistů.

Na pláži Capo Bianco se koupal nahý v roce 1787 také německý básník a dramatik Johann Wolfgang Goethe.