Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zvolili jsme královnu českých hospod!

11. ledna 2007
01:00

Vybrat nejkrásnější a nejsympatičtější číšnici českých hospod nebyla rozhodně lehká práce

Jak má vypadat královna českých hospod? Na tohle ještě nikdo nedokázal odpovědět. A tak redakce Blesku vyrazila do terénu. Padaly nejrůznější návrhy, jaká kritéria by novopečená královna měla splňovat. "Musí umět vypít pivo na ex! A taky hrát mariáš! A neměla by být lakomá, musí se pořád usmívat..." Nikam to ale nevedlo, a tak jsme nakonec dali na osvědčený první dojem. Ani tak to ale nebyla jednoduchá volba. Ale po dlouhém dohadování redakce rozhodla: Nejkrásnější číšnicí je Markéta Jechoutová (19) z Brna. Všechny ostatní skončily druhé...


Markéta Jechoutová (19), BRNO Nouzi o zvědavé pohledy nemá při práci za barovým pultem servírka Markéta Jechoutová z Ponrepa v Brně. Devatenáctiletou blondýnku to však nedokáže vyvést z míry a za pípou jí jde práce pěkně od ruky. Servírka Blesku se ráda usmívá * Co byste vzkázala jako nejhezčí servírka čtenářům Blesku?"Usmívejte se. Svět je hezký a bude vám to vracet." * Jak dlouho chcete za barem dělat? "To je ve hvězdách. Tak dlouho, jak mě to bude bavit." * Považujete sama sebe za klasickou krasavici? "Vůbec jsem o tom nepřemýšlela, připadám si normální." * Prozradíte čtenářům své míry? "Tak to jste mě zaskočil, protože svoje míry neznám. Po pravdě, ani mě moc nezajímají. Ale kámoši říkají, že jsem všude tak akorát... A nezlobte se, já už musím pracovat. Dáte si něco k pití...?"
Radka Veselá (26), FOLMAVA Přitažlivá, usměvavá, prostě číšnice jako ze žurnálu. Už tři roky láká hosty z Německa do restaurace Český les ve Folmavě na Domažlicku. "Musím umět perfektně německy. S hosty prohodím vždy několik vět. Němci si na to potrpí. Vidí, že o ně máme zájem, a opět přijedou."
Renata Křivánková (22), OLOMOUC "Je mi tady moc dobře, a pak, je to jedno z mála zaměstnání, které se dá dělat při studiu," prozradila nad roztočeným pivem sympatická servírka. Zájem hostů Renatu těší. "Na poklony ale nereaguju, to se ani nedá," směje se slečna Renata.
Maruška Kořínková (30), Plzeň Ozdobou plzeňského Azylu ve Veleslavínově ulici je Maruška Kořínková. Hostům servíruje snídaně. I proto podnik právě v ranních hodinách doslova praská ve švech. "Pracuji zde asi rok a půl a moc se mi tu líbí," usmívá se Maruška.
Zdenka Blanařová (20), OSTRAVA "Práce servírky rozhodně není nudná," tvrdí černovláska. "Když přijde host, odhaduju, co si dá. A málokdy se spletu," usmívá se Zdenka, která roznáší šálky s teplou čokoládou v kavárně Mozart na Masarykově náměstí. Na otázku, jestli jí muži nedělají milostné návrhy, se začervená: "Stává se, že mě host pozve na kávu. Vždycky odmítnu. Mám přítele!"
Barbora Purchartová (19), PRAHA Ve sport baru pracuje teprve prvním rokem. "Docela mi práce za barem vyhovuje. Přijde sem hodně lidí, i cizinců..., takže se pořád něco děje. Na pivo moc nejsem, čas od času si dám Morgan s kolou," prozrazuje na sebe sympatická barmanka z Prahy a majitelka psa Besiny.