Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vůdce neonacistů se měl kvůli homosexualitě zastřelit! Stejně jako před sedmdesáti lety Hitlerův přítel

Autor: pet, yt - 
2. ledna 2014
18:45

Předseda extrémně pravicové Národnědemokratické strany Německa (NPD) Holger Apfel skončil podobně jako někdejší velitel Hitlerových „hnědých košil“ SA  Ernst Röhm: kvůli své homosexualitě se měl zastřelit.

Ačkoliv je dvaačtyřicetiletý Holger Apfel otcem tří dětí, objevily se informace, že během kampaně před volbami do Spolkového sněmu loni v srpnu sexuálně obtěžoval svého spolustraníka. Objektem jeho zájmu se údajně stal dvacetiletý student Vysoké školy pro vědu, techniku a kulturu v Lipsku Daniel S. Mezi neonacisty prý o tom koluje videozáznam. Kromě toho Holger Szymanski, šéf saské NPD, tvrdí, že expředseda v opilosti sexuálně napadl další dva mladíky. Apfel se brání, že si na inkriminovaný večer nepamatuje, neboť byl opilý.

Apfelovi pravděpodobně hrozilo, že pokud se dobrovolně nevzdá svých funkcí ve straně, jeho protivníci vše zveřejní. Na Štědrý den Apfel oznámil svoji rezignaci a po 24 letech vystoupil z NPD. Oficiálně odešel kvůli zdravotním důvodům, ale v dopise členům strany píše, že ho k rezignaci dohnaly „vnitrostranické intriky, urážlivé rozbroje a stupňující se tlaky“, které ho vyčerpávají a jimž už nechce čelit.

Poměry ve straně, kterou německá kontrarozvědka označuje za rasistickou a antisemitickou a jíž hrozí zákaz, jsou zřejmě dost ostré. Někteří spolustraníci na svého expředsedu zaútočili tvrdě na internetu.

„Jediná rada, kterou mohu odcházejícímu předsedovi NPD dát, se skládá z pistole a jedné kulky,“ napsal doslova na Facebooku jeden neúspěšný kandidát NPD do Spolkového sněmu.

To vzdáleně připomíná tragický osud někdejšího Hitlerova spolubojovníka, homosexuála a velitele SA Ernsta Röhma, který se stal koncem června 1934 obětí nacistických čistek, známých jako Noc dlouhých nožů. Röhma tehdy přišel zatknout do hotelového pokoje, kde spal se svým partnerem, samotný Adolf Hitler.

Kulku poslal Hitler do cely

„Jste zatčen,“ oznámil mu führer suše. Pak mu do vězeňské cely poslal revolver. Röhm se však sám zabít nechtěl, a tak jej ještě tu noc zastřelil jeden z důstojníků SS. Záminkou k vraždě byla homosexualita, jíž se Röhm netajil, ale naopak veřejně vychloubal, hlavním důvodem však byly Röhmovy ambice na ovládnutí německé armády a plány na provedení socialistické revoluce.

Ačkoliv se německý diktátor také obklopoval homosexuály a podle tvrzení některých pamětníků i historiků měl se stejným pohlavím vlastní sexuální zkušenosti, zahájil po svém nástupu k moci nemilosrdné tažení proti gayům. Mnozí z nich působili v nacistické straně a zastávali vyšší posty, řada z nich pak své homosexuální sklony tajila.

V letech 1933 až 1945 nacisté uvěznili na 100 tisíc gayů, z nichž kolem 50 tisíc bylo zavražděno. Stovky homosexuálů byly kvůli své orientaci násilně vykastrovány. Proti homosexuálům, byť v mírnější podobě, zakročili také italský diktátor Mussolini a španělský generál Franco.

Ačkoli příslušníci krajní pravice proti homosexuálům i dnes okázale brojí, někteří z nich půvabům osob téhož pohlaví podléhají. Z homosexuálních styků byl například podezírán bývalý předák rakouských Svobodných Jörg Haider, který se před smrtelnou autonehodou v roce 2008 opíjel v jednom gay klubu.

zadnice ( 3. ledna 2014 10:06 )

Nacista, neonacista a k tomu ještě teplý, no to je hnusná kombinace!

Zobrazit celou diskusi