Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záhadná ledová koule tála pod jazyky krásných dívek

Autor: jad, šim - 
10. srpna 2011
12:05

Tajemná ledová koule, která se objevila koncem července v bývalém vojenském prostoru v Milovicích na Nymbursku, o sobě znovu dala vědět.

Likérka Jägermeister zopakovala svůj marketingový tah minulý víkend a podobnou masu ledu tentokrát dovezla přímo doprostřed bývalých kasáren v Benešově, kde právě probíhal hudební festival Sázavafest. Tentokrát kouli ale nikdo neničil ani neodstřelil dělobuchy. Návštěvníkům festivalu sloužila v horkém počasí jako ochlazovací zařízení.

Třetí den poté, co se koule objevila v Milovicích, se přišlo záhadě na kloub. Když desetitunovou masu ledu členové klubu Česká sklopka za pomoci zábavní pyrotechniky odstřelili a z ledových trosek vytáhli paroh a zbytky zelené lahve, rázem bylo jasno.

Video  Co ukrývá ledová koule? Exkluzivní odhalení  - Jagermeister.com
Video se připravuje ...

Konec "tepláků"

Koule obestřená tajemstvím byla promyšlěným marketingovým tahem firmy Jägermeister, která vyrábí bylinné likéry. „Je pro nás důležité, aby si všichni v českém prostředí měli možnost vychutnat svůj oblíbený drink tak, jak se sluší a patří. Nechceme, aby tu lidé pili »tepláky«, ale kvalitně servírované, ledově namražené drinky,“ řekl Blesku.cz manažer likérky Michael Bouda. Firma proto podle něj po letech vysvětlování zakládá „Ligu proti teplákům“ a chce ukázat, že gastronomie musí jít nahoru i v oblasti nápojů.

Pozdvižení na festivalu

Minulý víkend likérka svůj reklamní tah zopakovala. Ledovou kouli, která byla o poznání menší než ta v Milovicích, nechala přivézt mezi návštěvníky hudebního festivalu Sázavafest, kteří o tom, co se chystá, neměli ani tušení. O to větší rozruch masa ledu, zavěšená na vrtulníku, vyvolala. Překvapení lidé upírali zraky k obloze a vytahovali mobily a fotoaparáty, aby si kouli mohli zvěčnit.

Nikoho v tu chvíli nezajímalo, co je uvnitř a nikdo se kouli nesnažil rozbíjet. „Většina lidí to vzala jako legraci, což je dobře. Naší ambicí rozhodně nebylo ji rozmlátit,“ dodal manažer likérky. Návštěvníci festivalu, zmožení vedrem, se ke kouli chodili ochlazovat a pak ji nechali v klidu roztát. Jakmile koule odtála do poloviny, lidé v ní objevili miniaturní lahvičky zamraženého likéru. A skvělá party mohla odstartovat.

Koule z Milovic
Hmotnost        10 tun
Průměr        2 metry
Led            Průhledný a neprůhledný
Vydržela        3 dny, pak ji odstřelili
Uvnitř        Paroh a lahev od likéru

Koule z Benešova
Hmotnost        3 tuny
Průměr        1,2 metru
Led            Průhledný
Vydržela        Roztála za 5 dní
Uvnitř        Miniaturní lahvičky likéru

bleskomor ( 10. srpna 2011 17:11 )

10-tunový kus ledu? Rybář by to nepopsal lépe Tady někomu asi stříklo. Naučte se používat mozek a zamyslet se nad tím, co píšete. Luméni v Blesku očividně žádní nejsou... Chápu, nevykoukla na vás bradavka, takže nevíte o čem píšete..

12356 ( 10. srpna 2011 14:47 )

 Ne slecna se chtela za kazdou cenu dostat do Blesku a uzit si tak svych 15 minut slavy...

Zobrazit celou diskusi