Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Pětiletý Herkules překonal další světový rekord

Giuliano Stroe dokázal udělat 20 kliků bez opory nohou.
Giuliano Stroe dokázal udělat 20 kliků bez opory nohou.  (Autor: YouTube.com)
Autor: INT, oj - 
26. února 2010
05:59

Giuliano Stroe z Rumunska překonal světový rekord v počtu kliků bez opory nohou. V pouhých pěti letech je to už jeho druhý zápis v Guinessovy knihy rekordů.

Chlapec, jehož rodina pochází z Rumunska, ale momentálně žije v Itálii, dokázal udělat dvacet speciálních kliků, při kterých se nohy nikdy nedotknou země. Stroe tvrdě trénuje od svých dvou let. „Chodí se mnou do posilovny od narození. Když jdu cvičit, vždycky ho beru s sebou.,“ uvedl jeho otec Iluian pro italský deník.

Do Guinessovy knihy rekordů se dostal poprvé už loni kdy v televizní show předvedl nejrychlejší chůzi na rukou na deset metrů s míčem mezi nohama. Během chvíle se z něj stala naprostá senzace i na internetu. Během několika dní vidělo video na youtube.com stovky tisíc lidí.

Zničí chlapci posilování život?

Cvičení u takto malého chlapce se ale mnohým lidem nelíbí. Podle expertů je posilování s činkami vhodné až pro děti od patnácti let, kdy je tělo na extrémní zátěž relativně připravené. U mladších může nenávratně poškodit klouby a vazy. Jeho otec s tímto názorem ale nesouhlasí. „Nikdy necvičí bez dozoru. Chápu, že je jenom dítě a když se unaví, nebo ho to už nebaví, jdeme si hrát,“tvrdí Iulian.

Přestože jde o tak mladého chlapce, který asi neměl moc na výběr, nejde o žádné monstrum. Má stejné záliby jako ostatní děti v jeho věku. Rád si kreslí, hraje s kamarády v parku, nebo kouká na kreslené filmy.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi