Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

V Nepálu se můžete proletět se supem

Plachtění ve trojici: Instruktor Scott Mason, jeho vycvičený dravec a norská turistka Anita Hjertas
Plachtění ve trojici: Instruktor Scott Mason, jeho vycvičený dravec a norská turistka Anita Hjertas  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, vk - 
20. února 2010
05:25

Jaké to je létat s ptáky? O tom ví své nadšenec Scott Manson (38), který spojil své dvě největší vášně a vytvořil nový adrenalinový sport – parahawking.

Dohromady dal paragliding a sokolnictví. A do vzduchu teď bere ve speciálně upraveném padákovém křídle i turisty, kteří mají o let s dravci nebývalý zájem.

Proletět se nad Himalájem ve výšce až 900 metrů, dotknout se ptačích křídel za letu, kochat se krajinou a na chvíli splynout s přírodou – na to turisté slyší.

Adrenalinový let ve výšce až 900 metrů probíhá ve speciálně upravené sedačce Adrenalinový let ve výšce až 900 metrů probíhá ve speciálně upravené sedačce | Profimedia.cz

Tento netradiční sport, který Skot v Nepálu pěstuje už téměř devět let, byl dokonce zařazen časopisem FHM na seznam věcí, které by měl člověk během života určitě vyzkoušet.

Kdo se rozhodne parahawking zkusit, dostane k ruce nejen vycvičeného dravce, ale i zkušeného instruktora. Jeden let vyjde zhruba na tři tisíce korun.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Yarda ( 20. února 2010 22:15 )

točil ve stoupáku s čápem.

Zobrazit celou diskusi