Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kocour Oscar umí věštit smrt!?

Oscar právě přichází na vizitu
Oscar právě přichází na vizitu  (Autor: ČTK)
Autor: INT, so - 
2. února 2010
06:10

Lékaři z hospicu v americkém městě Providence poměrně přesně poznají okamžik, kdy se pacient začne chystat na poslední cestu. S diagnózou jim pomáhá kocour Oscar.

Komu sedne chlupáč k posteli, s tím bude do pár hodin amen. Oscar provedl správný odhad blížící se smrti ve 25 případech za sebou!

Kdosi z personálu hospice z Rhode Islandu našel kocoura Oscara jako koťátko opuštěné na ulici a přivedl ho na oddělení pro osoby s demencí. Po šesti měsících pobytu začalo zvíře chodit po vizitách jako lékaři.

Oscar očuchal a prohlédl pacienty a sedl si vždy u toho, kdo měl za pár hodin zemřít. Když ho sledovali vědci lékařského magazínu New England Journal of Medicine, Oscar vytušil smrt u 25 pacientů za sebou. Rodina umírajícího měla obvykle čtyři hodiny to, aby přišla k poslednímu rozloučení. Po uplynutí této doby pacient skonal.

Předpovídání smrti jde Oscarovi lépe než doktorům. „U pacientky jsem pozorovala jasné příznaky přicházející smrti, ale Oscar s ní v pokoji nezůstal. Myslela jsem, že se konečně zmýlil, jenže pacientka pak ještě deset hodin žila a až poslední dvě hodiny strávil Oscar v jejím pokoji,“ vypráví doktorka Joan Teno.

Vědci a lékaři si dlouho neuměli Oscarovy schopnosti vysvětlit, ale nyní se shodují na tom, že kocour dokáže vycítit chemické reakce, které blížící se skon v těle umírajícího vyvolává.

c3rb3r0s ( 3. února 2010 16:20 )

Ke komu si ten kocour sedne od něj chytne virus nebo bude mít alergii na chlupy a za pár hodin je po něm

mausi ( 3. února 2010 06:05 )

hi hi to je vlastně pravda

bara ( 2. února 2010 10:19 )

nevadí, ne každý ji zná - já to např. čtu poprvé

bara ( 2. února 2010 10:19 )

zřejmě ne každé zvíře má "radar"..)

bara ( 2. února 2010 10:17 )

dovolím si vyprávě své zkušenosti..) na zvířecí znamená já věřím, protože jsem se sama o tom několikrát přesvědčila. . je to jako když zvíře předem reaguje na nějaké neštěstí, které se stane v přírodě, které se blíží, aniž by pocítilo - resp. mohlo pocítit nějaké změny třeba ve chvění země a podob. když bylo zatmění slunce, (nevzpomínám si přesně na rok), u nás jen částečné, tak najednou bylo uprostřed přírody takové podivné, jakoby zlověstné ticho - a přitom ten hlavní "pruh", kde bylo to možno vidět, byl tehdy jinde..u sousední země. mně např. náš pes zachránil život, tím, jak se najednou začal chovat vyplašeně, nezvykle a bránil mi přístupu ... Tak jsem do té místnosti nevstoupila...a během minuty se tam stalo neštěstí, které by v tom případě, že bych tam vstoupila, zasáhlo přesně mě. měla jsem na to svědky, jinak by mi to asi málokdo věřil... . Dříve, (informace z různých historických zdrojů), než se začal stavět dům na nějakém místě, tak se tam vypustil pes a kočka - jeden zalezl tam, kde je nejlepší zóna, druhý zase kde nejhorší . Např. když moje maminka u mě doma umírala, tak k ní můj pes nechtěl vůbec jít a nežádal od ní podrbání za ušisky, tak, jako jindy. během pár hodin zemřela.... . ne nadarmo se čarodějnicím a věštkyním připusuje kocour na rameni...)

Zobrazit celou diskusi