Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rarita ve světě zvířat: Tygři se bojí kuřat!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, rvs - 
27. listopadu 2009
17:05

Čínští ošetřovatelé zvířat nevěří vlastním očím - tygři, o něž pečují, jsou tak krotcí, že se bojí kuřat, která jsou jim předhazována k jídlu.

Čchung-čchingská rezervace divokých zvířat opatruje pět vzácných bílých šelem, které byly původně cvičeny k tomu, aby návštěvníky zoo bavily zábavnými kousky, napsal místní tisk.

Ošetřovatelé se usilovně snažili své svěřence ponoukat k tomu, aby se řídili svými přirozenými instinkty, a předhazovali jim živou drůbež - ale neúspěšně.

"Čeká se od nich, že budou divocí a hrůzostrašní, ale vinou mírného životního stylu a díky lidské péči tygři postupně ztratili svou přirozenou náturu," konstatoval ošetřovatel šelem Š' Žu-čchiang. Snažil se vzbudit jejich zájem předhazováním živých kuřat, ale dopadlo to prý směšně. Tygři byli tak vyděšení, že se k drůbeži neodvážili ani přiblížit.

"Jedno kuře znehybnělo a tygři se nakonec odhodlali se k němu přiblížit, ono se ale nakonec vzpamatovalo, vyskočilo, zapípalo a šelmy prchaly jak o život."

Ošetřovatelé teď mají před sebou pořádně těžký úkol. Chtějí zbabělé tygry zocelit a jejich strachu z domácí drůbeže se jich budou snažit odnaučit.

gogo ( 27. listopadu 2009 21:03 )

Třeba jim někdo prozradil čím jsou kuřata krmena ...

bara ( 27. listopadu 2009 18:49 )

Není se čemu divit - nejdříve jim dávali maso, které se nehejbalo a nepípalo, v klidu stálo, když se k němu přiblížili a najednou takováhle změna!! ) To, co se dalo sežrat, teď vydává zvuky, které neznají a eště k tomu sebou vrtí ...teda, lidi, já se jim vůbec nedivím, takovej zmatek jste jim v té pruhované hlavě teď udělali!! To není strach, to je respekt k předhozenému soustu!! )

Zobrazit celou diskusi