Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Čokoláda, která se nerozpustí

Libido povzbudí i oblíbená čokoláda.
Libido povzbudí i oblíbená čokoláda.  (Autor: Michal Protivanský)
Autor: INT, han - 
19. srpna 2009
06:12

Jste milovníky čokolády a nadáváte, když se vám v horku rozpouští a lepí na ruce? Tomu bude možná konec. Švýcarští vědci totiž usilují o ideální čokoládu, která by odolala i teplotám 55 stupňů Celsia.

Lze toho podle nich dosáhnout zvláštním výrobním procesem a nižším obsahem kakaového másla. Tento typ čokolády odolávající horku již existuje, konzumují ji švýcarští a američtí vojáci, avšak nikdy nemohla být vyráběna průmyslově. O to právě usiluje Barry Callebaut, světový lídr v oboru čokolády.

Hans Vriens ze společnosti ujišťuje, že čokoláda neztratí nic ze své chuti. Je zrovna tak křupavá a chutná a rozpouští se pouze v kontaktu se slinami.

hani ( 19. srpna 2009 08:33 )

Proto ze bude obsahovat vosk, ne pceli a z ropy. Nejaky procent. To co lepe - normalni cokolada, ktera ano tane? Nebo umela jako melamin v Cine. Tam byl taky umela bilkovina. Kdy to jist jeden-dvakrat zdravy muz - ne vadi. Kdy to budou jist deti - budou mit nemocne ledviny a jatra. Svycarsti firmy maji dost peniz aby tym nakrmit vse deti.

Zobrazit celou diskusi