Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jídlo z fastfoodů snižuje inteligenci dětí

Longer od KFC na propagačním obrázku.
Longer od KFC na propagačním obrázku.  (Autor: Blesk – Jiří Černohorský)
Autor: Famous, šim - 
23. května 2009
12:23

Fast foody zaplavily celý svět a s nimi přišly i věčné debaty nad zdravotními důsledky konzumace potravin z těchto zařízení. Jedna z posledních studií se zaměřila na vliv časté konzumace pokrmů z rychlého občerstvení na inteligenci dětí školního věku.

A z výsledků je zřejmé, že dopřát si občas něco dobrého z podobných občerstvoven neuškodí. Ale děti, které se ve fast foodech stravují často a pravidelně, mají nižší IQ a horší výsledky v testech ve srovnání s průměrem.

Studie sledující pět a půl tisíce školáků prokázala, že negativní účinek jídla z rychlého občerstvení se projeví dokonce ihned po jeho konzumaci. Děti, které pozřely smažený pokrm typu hamburger s hranolky a vypracovaly ihned poté vědomostní a inteligenční test, měly horší výsledky.

Ve srovnání s průměrným výkonem se výsledky u testů zhoršily o 16 procent.

„Prokázali jsme statisticky významný vztah mezi častou konzumací potravin z rychlého občerstvení a horšími školními výsledky,“ uvedla doktorka Kerri Tobinová z Vanderbilt University v Tennessee.

yarda ( 24. května 2009 08:21 )

údajně vymysleli sušenou pitnou vodu. Kávová lžička sušené pitné vody se rozpustí v jednom litru pitné vody a získáme jeden litr pitné vody.

djaba ( 23. května 2009 20:47 )

Bohužel nemohu jmenovat firmu , která nám v naší kolbence zajišťuje stravování.Ale takové lahůdky asi kromě nás nikdo neochutnal,mnohdy nelze ani specifikovat co to je a jaké je složení.Mnohdy po konzumaci si připadám jako po chemickém útoku a moje inteligence by se nedala ani změřit.Můj pracovní výkon je poté hyperpasivní.Tudíž občerstvení v podobě hamburgeru , hranolků ap. je naprostá dobrota až gastroorgie. Dobrou chuť.

zoadz ( 23. května 2009 20:04 )

Tak, tak

mouse ( 23. května 2009 19:27 )

lidé s nižší inteligencí se stravují ve fastfoodech.

gogo ( 23. května 2009 18:51 )

Ale co televize ? Počítačové hry ? Nabízené drogy ? Nesmyslné reklamy ? Utlumené školství ? Utlumené kultura ? Zvýšená rozvodovost ? atd ....

Zobrazit celou diskusi