Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Máma Jessie a táta Barnabáš: Přivedli na svět 10 "plyšáků"

Autor: hra - 
15. května 2009
07:00

Je jim měsíc a teprve se učí poznávat svět. Deset černých chundelatých klubíček se sice ještě od mámy nehne, ale už o sobě dokážou dát jak se patří vědět. Vrněním, pískáním a kňučením.

Pět čtyřnohých kluků a stejný počet holek bernského salašnického psa bude okupovat garáž rodiny Viktorových z Katovic u Strakonic ještě pár týdnů, než se jich ujmou jejich noví páníčci.

Bernský salašnický pes
- kdysi honácký pes zastává dnes po celém světě funkci rodinného přítele
- je dobromyslný a přítulný ke členům rodiny, sebejistý a přátelský k cizím lidem, současně však i bdělý, nebojácný a dobře ovladatelný
- plemeno je snadno rozpoznatelné díky tříbarevným znakům (bílá a černá s červenohnědým pálením), základem je černá, hruď, prsty, čumák a špička ocasu jsou bílé

„Je to pořádná psí smečka. Tolik štěňat jsme nečekali ani ve snu. Vždyť Jessie jsou teprve dva roky a rodila poprvé,“ poznamenala Romana Viktorová. Štěňata teď váží dohromady sotva 18 kg. Až vyrostou, bude jejich váha kolem 500 kg! Ke svým potomkům se hlásí i statný otec stejné rasy Barnabáš, který je ze stejné obce.

„Štěňata jsou zatím ještě hodně spací. Od čtvrtého týdne dostávají granule. Už jsem mamku přemluvil. Jednu fenku si určitě necháme,“ pochlubil se desetiletý Tomáš Viktora, který o štěňátka pečuje. „Doufám, že bude stejně hodná a mazlivá, jako její máma,“ dodal školák a neomylně sáhl do klubka bílých ocásků pro »vybranou« psí slečnu.

katarinafrisova ( 15. května 2009 18:39 )

Stenatka jsou ta nejuzasnejsi stvoreni na cely planete a psi vubec..

atana ( 15. května 2009 06:49 )

Štěňata jsou úžasná.Ale kdo psal ten článek??Dotlačena "násilým"??Fuj,chtělo by to zopakovat češtinu.

Zobrazit celou diskusi