Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ronnie a Donnie: Nejstarší siamská dvojčata světa

Ronnie a Donie: Nejstarší siamská dvojčata světa
Ronnie a Donie: Nejstarší siamská dvojčata světa  (Autor: splashnews.com)
5. května 2009
05:00

Mají dvě srdce, dvoje plíce, dva žaludky, ale jen jeden pohlavní orgán. Seznamte se s Ronniem a Donniem – Američany, kteří se narodili jako siamská dvojčata před 57 lety. Život bez sebe si nedokážou představit.

Společně táhnou za jeden provaz a ve společné domácnosti sní svůj sen o rodině, o němž ví, že se nikdy nesplní...

„Když se holí, nepotřebují zrcadlo. Zařídili se tak, že jeden druhému obličej oholí,“ říká jejich bratr Jim. Naučili se starat o domácnost a Ronnie říká bráchovi »moje malá žena«. A když Donnie dostane strach ze tmy, Ronnie ho bratrsky obejme v posteli. Narodili se v roce 1951 a lékaři jim nedávali šanci na přežití. Nyní jim je 57 a stali se nejstaršími žijícími siamskými dvojčaty na světě.

„Pokud nás Bůh spojil, ať nás také rozdělí. Žádné chirurgické nože,“ říká Ronnie. S věkem jim postupně přibývají zdravotní komplikace. Od 39 let jsou v důchodu. Trpí nadváhou, mají problémy s páteří, bolí je klouby... Starosti si však nepřipouštějí a rozhodli se, že vydají knihu s názvem Výjimeční lidé, v níž shrnují své zážitky a zkušenosti.

„Máme šťastný život,“ prohlašují shodně navzdory problémům. Ne vždy však je jejich soužití ideální: „Jsou to rozdílné osobnosti. Ronnie je bezstarostný a šťastný. Donnie značně tvrdohlavý. Hádají se jako obyčejní lidé o program v televizi, nemohou však uraženě odejít, aby vychladli,“ popisuje jejich život Jim. Navíc oba bratří vědí, že jejich vyčerpaný organismus může brzy selhat. Proto se také rozhodli, že pustí do svého života dokumentární fi lmaře s kamerou a poodhalí tajemství svého neobyčejného života.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi