Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Školáci založili vlastní televizi

Autor: mach - 
19. dubna 2009
17:54

Chodí teprve do školy a už mají vlastní televizní studio. Nejmladší televizáci u nás jsou z Kopřivnice na Novojičínsku. Pro město a okolí vysílají dvakrát měsíčně, starší reportáže denně reprízují.

TV junior je k vidění i na internetu. „Snažíme se být televizí pro mladé, ale ne nějakou obrazovou formou školního časopisu. Naše internetové zpravodajství navštíví v průměru tisíc lidí denně,“ řekl Pavel Pikulík (12), který ovládá kameru, stříhání i mixování muziky.



Anička Murková (9) dělá redaktorku. „Jsme parta nadšenců, která vznikla na doporučení dětského zastupitelstva, které, stejně jako dospělí, pravidelně zasedá na radnici. Prostory nám poskytl dům dětí,“ dodal Lukáš Miller (17), moderátor a střihač v jedné osobě.

Osm školáků natáčí magazín o alternativních hudebních směrech, dělá rozhovory, ale také bojuje za skatepark, plochu pro sprejery. Vymysleli postavu inženýra Mlíčka a vytvářejí skeče typu Mr. Beana.

„Děláme reportáže o zvířatech z místního útulku. Navštívili jsme ztráty a nálezy,“ doplnil reportér Mirek Masný (15). Za nejpovedenější považují reportáž o Kopřivnici s leteckými záběry. „Rodiče vyhráli v tombole na plese vyhlídkový let. Tak nám ho věnovali,“ pochlubil se Lukáš Miller.

Přestože jsou všichni samouci, získali už první cenu na přehlídce regionální tvorby.

Zobrazit celou diskusi