Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Kanibal: 'Nejlepší byli Japonci a ženy'

Z některých příslušníků kmene jde stále strach
Z některých příslušníků kmene jde stále strach  (Autor: profimedia.cz)
Autor: INT, vk - 
13. prosince 2008
05:00

Zapomenutý svět obávaných Papuánců, kterým se přezdívalo Lovci lebek... Taková ještě nedávno byla Nová Guinea.

I přesto, že kanibalismus zde byl zakázán, stále tu žijí ti, kteří chuť lidského masa znají. Nejvíce si prý pochutnali na Japoncích a ženách. O setkání s nimi ve své knize vypráví italský fotograf Iago Corazza.

Výlet do těchto míst se kdysi měnil v boj o život. Žili zde totiž jedni z nejobávanějších kanibalů. Corazza své jedinečné zážitky vylíčil v knize a doplnil ji unikátními snímky domorodců. "Člověk se zde setká s lidmi, kteří ještě dokážou popsat chuť lidského masa," píše v knize fotograf.

Antropoložka Olga Ammann popisuje své zážitky s lidojedy detailněji: "Maso bělochů má pronikavou vůni a je slané, nejlépe chutnali Japonci." Jejich chuť podle nich překoná jen chuť masa něžnějšího pohlaví. Nová Guinea je jedno z mála míst na světě, kde lidé stále používají pazourkové nástroje a návštěvy z civilizace jim nahánějí strach.

Od 50. let zde byl kanibalismus zakázán, nicméně jednotlivci z některých kmenů jedí maso svých zemřelých i nyní. Vyskytuje se zde nemoc zvaná "kuru", která se přenáší pouze kanibalismem.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině