Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Desítky létajících talířů rejdily nad Uralem

UFO nad New Jersey (1952)
UFO nad New Jersey (1952)  (Autor: cs.wikipedia.org)
Autor: ČTK - 
2. prosince 2008
14:01

Nad Uralem, který tvoří předěl mezi evropskou a asijskou částí Ruska, nedávno kroužily desítky neidentifikovatelných létajících objektů (UFO).

Ufologové, kteří se počátkem roku pokoušeli založit na Urale první rezervaci pro návštěvníky z vesmíru, mají v rukou údajně i hmatatelný důkaz, který dokládá, že nad Uralem létají "hejna" neidentifikovatelných předmětů.

Záhadné objekty v povětří totiž od konce loňského roku až do října pilně natáčel svou videokamerou jistý nadšenec z balkonu svého bytu v Berezovském ve Sverdlovské oblasti.

"Dvě třetiny z toho jsou nejspíše letadla a vrtulníky," připustil v rozhovoru pro list Novyj region expert na anomální jevy Alexej Komaněv. "Ale třetina objektů nemá s letectvím nic společného. Létají naprosto zvláštně, cik-cak, prudce mění kurz a náhle se zastavují."

Výskyt UFO potvrzují i další očití svědci, takže podle Komaněva je jisté, že nad Uralem "se děje cosi nekalého". Zatím uralská UFO předběžně roztřídil do několika kategorií, než se spolu s kolegy pustí do soustavného pozorování.
Podle ředitele střediska pro průzkum veřejného mínění VCIOM Valerije Fjodorova se každý stý Rus obává vpádu mimozemšťanů a nikterak se neostýchá dát své obavy najevo.