Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Britové propadli čokoládě s příchutí slaniny!

V Británii totálně propadli čokoládě s příchutí slaniny!
V Británii totálně propadli čokoládě s příchutí slaniny!  (Autor: Famous)
Autor: Famous - 
25. listopadu 2008
13:15

Nad čokoládou jahodovou, pepřovou či s příchutí chilli se dnes už nikdo nepodivuje. Ale v Británii se k překvapení výrobců a prodejců stala hitem čokoláda slaninová.

Specialita chicagské firmy Vosges Haut-Chocolat se těší obrovskému zájmu u zákazníků, kteří si tabulku Mo´ Bacon Bar mohou pořídit bez pence za šest liber.

Tabulka je vyrobena z mléčné čokolády, slaniny uzené v jablečném dřevě a uzené soli. V Británii je k dostání zatím jen v obchodním domě Selfridges, ale již po 48 hodinách od uvedení na trh se po ní jen zaprášilo a zákazníci si žádají další dodávku.

Vedení obchodního domu, který má v Británii čtyři pobočky a největší na ulici Oxford Street v centru Londýna, teď objednalo další dodávky, aby byl dostatek tabulek pro všechny zájemce, kteří si chtějí udělat radost o Vánocích.

Výrobce Vosges Haut-Chocolat sídlící v Chicagu zájem chápe, poněvadž slaninová čokoláda dokonale spojuje všech pět smyslů a pokrývá celý jazyk slastnou chutí soli i cukru.

„Slanina a čokoláda zní jako šílená kombinace, ale výsledek je fantastický. Je to skutečně exploze chutí a lidé ji milují. Některé kombinace pro nás byly skutečně velmi překvapivé jako třeba přidání kari, ale funguje to,“ tvrdí Ewan Venters, šéf oddělení potravin a restaurací společnosti Selfridges.

Vosges Haut-Chocolat vyrábí také čokoládu s hříbky a burákovým máslem, se sladkým indickým kari nebo mexickým chilli.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině