Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Po 20 letech v divočině se vrací do civilizace

Leopardí muž
Leopardí muž  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, vk - 
2. listopadu 2008
05:00

Leopardí muž se po dvaceti letech vrací zpět mezi lidi. Tom Leppard (73), který je od hlavy až k patě potetovaný jako šelma, opustil svůj brloh a ohlásil návrat do civilizace.

Dosud se ukrýval na skotském ostrově Skye a žil jako poustevník.

Jaké je nejoblíbenější Leppardovo zvíře poznáte na první pohled. Celé jeho tělo zdobí tetování podobné vzorům levhartí srsti. Ostrov Skye obýval tento muž dvacet let. Jednou týdně jezdil na kanoi pro nákup do pět kilometrů vzdáleného obchodu. Bydlel v polozbořeném bunkru a místo střechy měl nad hlavou kus plastu. Bez elektřiny, nábytku, bez lidí...

"Byl jsem tam v té chýši naprosto šťastný, ale jsem jako každý jiný, začínám být příliš starý na takový styl života. Musel jsem na kanoi jezdit každý týden do Kyle pro nákupy a už to pro mě začalo být příliš náročné," vysvětluje Leppard, proč se rozhodl svůj život změnit. "Asi před šesti týdny mi kamarád s lodí nabídl, že mě odveze a já se v tu chvíli rozhodl, že to tam opustím. Sbalil jsem si svých pět švestek a bylo," dodává poustevník, který kdysi patřil mezi nejpotetovanějšího muže planety.

Jaké jsou jeho první pocity po návratu? "Je to divné, být takhle najednou omezován čtyřmi zdmi a střechou, ale zvyknu si," říká o svém novém způsobu života. Dříve byl velkou atrakcí, stal se středem pozornosti, nyní si přeje jediné - klid.