Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Místo léčení dostali 'kulku'

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: AFP)
Autor: ČTK - 
15. srpna 2008
07:20

Neznámí ozbrojenci zastřelili na severu Mexika osm pacientů léčebny pro drogově a alkoholově závislé. Dalších šest utrpělo pří masakru vážná zranění.

Informovaly o tom ve čtvrtek agentury AP a Reuters.

Podle policie ve městě Ciudad Juárez, kde se případ ve středu v noci odehrál, vtrhli pachatelé do odvykacího centra během bohoslužby, odvedli několik lidí na zadní dvůr, kde je pak zastřelili. "Přišli dovnitř, křičeli na nás, abychom si lehli na zem a nedívali se na ně," popsal zážitek místní televizi jeden z očitých svědků.

Po první střelbě podle něj vypukla v sále panika a lidé se snažili utéct. Ozbrojenci však na ně začali střílet. "Zabili člověka, který běžel za námi," líčil události svědek, který z místa činu uprchl s tříletým děckem v náručí.

Policie dává případ do souvislosti s vyřizováním účtů drogových gangů, které v této oblasti u hranic se Spojenými státy působí. Jen ve městě Ciudad Juárez zemřelo letos násilným způsobem téměř 800 lidí. Války mezi mexickými drogovými mafiemi si podle odhadů letos vyžádaly okolo 2000 lidských životů.