Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Grizzly napadl při závodech cyklistku

Medvěd grizzly - ilustrační foto
Medvěd grizzly - ilustrační foto  (Autor: Wikipedia.org)
Autor: ČTK - 
30. června 2008
09:15

Američanku, která se účastnila čtyřiadvacetihodinového závodu na horských kolech na Aljašce, v neděli napadl a těžce zranil medvěd grizzly.

Dívka stihla z mobilního telefonu zavolat o pomoc a záchranáři ji s poraněním hlavy, krku, trupu a nohou převezli do nemocnice, kde se podrobila operaci. Její stav ale zůstává kritický, oznámila dnes agentura AP.

"Místní odborník na medvědy řekl, že to byla asi samice medvěda grizzlyho," uvedla mluvčí hasičského sboru v Anchorage Cleo Hillová. "Jedna medvědice byla před časem v této oblasti spatřena." Záchranáři museli vylézt v hornatém terénu více než tři kilometry, aby se ke zraněné dívce dostali.

Útok se stal na trati čtyřiadvacetihodinového závodu horských kol, který pořádal Arctic Bicycle Club v Bicentennial parku, který leží na východní straně Anchorage a sousedí se státním parkem Chugach. V této oblasti se volně pohybují divoce žijící zvířata - od medvědů grizzly a baribalů až po losy, vlky a rosomáky.

Závod začal v sobotu v poledne místního času a měl skončit v neděli v poledne. Po útoku na dívku ho ale organizátoři zastavili.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině